MALZEMELER

1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
2 kahve fincanı mantar suyu yoksa 2 kahve fincanı beyaz şarap
tuz
bir tutam kırmızı yaprak biber
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı soğuk süt
1 çay fincanı kaynar süt



HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyup iyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı ilave edin. 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, mantar ve biberi ekleyip iki dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip bir iki dakika daha karıştırarak kaynatıp ateşten alın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 690
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:18
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:34
sağoll eline sağlık
elma kurdu Tarih: 02.01.2008 16:12
saolasın
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:55
paylasim icin tessekürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:29
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:32
elerine sağlık, teşekkürler.
refik Tarih: 11.01.2006 21:32
tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
liamsi Tarih: 09.01.2006 11:07
Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:11
Mantarlı soslarına bayıldım.Çok teşekkür ederim