MALZEMELER

2 adet orta boy soğan
2 iri diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet iri domates
½ çay kaşığı kekik (inceltilmiş)
1 silme çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı şeker


HAZIRLANIŞI

Soğanları ve sarmısakları blender ile iyice kıyın. İnce bir elekten geçirip suyunu ve posasını ayırın. Elde ettiğiniz posayı kekik ile birlikte iyice kızdırmış olduğunuz yağa atın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğanlar pembeleştiğinde tuz ve şekeri katın. Her defasında bir çay bardağı su ilave edip suyunu çektirerek pelte kıvamına getirin. Son defasında ise soğanın suyunu ilave edip yoğunlaşana kadar pişirin. Domates salçasını da karıştırıp bir süre pişirdikten sonra blender ile iyice parçalanan domatesleri ilave edin. Kıvamı istediğiniz gibi olduğunda sosunuz hazır olmuş demektir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 659
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:17
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:34
sağoll eline sağlık
elma kurdu Tarih: 02.01.2008 16:11
saolasın
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:54
paylasim icin tessekürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:26
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:35
Tarifleriniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
refik Tarih: 11.01.2006 22:02
paylaşımların için teşekkürler
liamsi Tarih: 09.01.2006 11:02
Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
masarac Tarih: 25.12.2005 15:54
tarifler çok güzel.Yapılışıda kolay görünüyor.
emeklerinize sağlık