MALZEMELER

4 kişi için
1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
4 adet ezilmiş tane karabiber
½ kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
¼ limon suyu
az tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz



HAZIRLANIŞI

Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 630
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:32
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:32
sağoll eline sağlık
elma kurdu Tarih: 02.01.2008 16:33
saolasın
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:56
paylasim icin tessekürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:44
Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:02
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık :70:
refik Tarih: 11.01.2006 20:28
ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 09.01.2006 11:11
Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
masarac Tarih: 25.12.2005 15:53
emeklerinize sağlık.Teşekkür ederim