MALZEMELER

4 kişi için
1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
4 adet ezilmiş tane karabiber
½ kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
¼ limon suyu
az tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz



HAZIRLANIŞI

Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 646
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 07:32
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:32
sağoll eline sağlık
elma kurdu Tarih: 02.01.2008 15:33
saolasın
Garip07 Tarih: 22.12.2006 01:56
paylasim icin tessekürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 22:44
Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 00:02
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık :70:
refik Tarih: 11.01.2006 19:28
ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 09.01.2006 10:11
Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
masarac Tarih: 25.12.2005 14:53
emeklerinize sağlık.Teşekkür ederim