Turpçu Köyü Şebinkarahisar

Son güncelleme: 01.01.2010 22:33
  • Giresun Köyleri - Şebinkarahisar Turpçu Köyü - Turpçu Köyü Hakkında Bilgiler - Turpçu Köyü Resimleri


    İli:Giresun

    İlçesi:Şebinkarahisar

    İle Uzaklığı:138km

    İlçeye Uzaklığı:20km

    Muhtarlık Tel:0 454 719 21 06


    Tarihi :

    Köy nüfusunun %80'i 1927 yılında Atatürk'ün başlattığı mübadelede Selanik ilinin Kayalar ilçesinden gelmiş ve bu köye yerleşmiştir (muhacir olarak anılırlar). İnsanları hoşgörülü yardım sever misafir perverdir. Yöresel yemekleri arasında keşkek önemli yer tutar. Köyümüzün en meşur tahılı mercimektir.


    Kalecik:

    Köyümüzün bir mahallesi olup, adını aldığı büyük bir kayalığın ortasından geçmekte olan bir akarsuyu ve bu akarsuya ait ard arda akan 3 şelalesi vardır. Her biri kayaların arasından yaklaşık 2,5- 3,5 metre yükseklikten akan bu şelaleler düştükleri yerlerde birer su havuzu oluşturmaktadır. Görülmeye değer bir doğa harikasıdır.

    İklim :

    Köyümüzün iklimi karadeniz iklimiolup, köyümüzde zengin bir bitki ve ağaç çeşitliliği ile yeterince kaynak suyu bulunmaktadır. Köyümüzün bazı alanlarında erezyon tehlikesi mevcuttur. Köy arazisini sulamak için yapılmış olan birde göleti mevcut olup, göletimizde aynalı sazan tabir edilen balık türü yetişmektedir. Köyümüzün ormanlık alanları, köyümüze ayrı bir güzellik ve doğal zenginlik katmaktadır.



    Ekonomi :

    Köyün ekonomisi tarım ve fındık armut ve cevizde vardır hayvancılığa dayalıdır.


    Muhtarlık :

    Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

    Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

    2009 - Rakip Budak
    2004 - Rakip Budak
    1999 - Niyazi Erdoğan
    1994 - İslam KAPLAN
    1989 - İslam KAPLAN


    Altyapı bilgileri :

    Köyde, ilköğretim okulu vardır ve öğretime açıktır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Gölet ve sulama şebekesi vardır.



    Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.
#01.01.2010 22:33 0 0 0