sos tarifi - tereyağı sosu nasıl yapılır - terayağı sosunun yapımıMALZEMELER

8-10 kişilik

1 kahve fincanı un
2 su bardağı kaynar su
½ tatlı kaşığı tuz
¼ limonun suyu
200 gr tereyağ


HAZIRLANIŞI

Küçük bir kapta tereyağ ile unu karıştırıp ezin. Sonra tuzu ve kaynar suyu ilave edip çırpma teli ile orta ateşte karıştırın. Limon suyunu da ekleyin.4-5 dakika kaynatıp ateşten alın. Karıştırarak tereyağını parça parça ekkleyip yedirin.

Not: Haşlanmış balıklarla servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 828
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 16.10.2011 15:53
Eline sağlık
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:02
paylasim icin tessekürler
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 02:02
Paylaşımın için sağol
liamsi Tarih: 09.01.2006 00:27
Ellerine,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 07.01.2006 16:55
emeğinize sağlık teşekkürler paylaşımlarınız için
casper Tarih: 28.12.2005 17:09
ohhh mis gibi olur eline sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 11:55
tarif için teşekkürler ellerine saglık.
masarac Tarih: 25.12.2005 15:27
teşekkür ederim.
MyNiceWorld Tarih: 22.12.2005 22:56
TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN