Marko Popovic, Euroleague'de en değerli oyuncu

Son güncelleme: 12.12.2005 13:03
  • Efes Pilsenli Popovic
    noimage

    Bu sezon Euroleague'e fırtına gibi giren Efes Pilsen'de Hırvat oyuncu Marko Popovic tüm dikkatleri üzerine topladı. Efes Pilsen'in genç oyun kurucusu Popovic başarılı performansıyla takımını Euroleague'de zirveye taşıyan en önemli ismi. Maccabi Tel Aviv ve Atina deplasmanında Olympiakos karşısında attığı toplam 50 sayıyla Lacivert-Beyazlıları zirveye taşıyan Hırvat oyuncu Euroleague'de haftanın En Değerli Oyuncususu (MVP) seçildi. Genç basketbolcu Efes Pisen'de çok mutlu olduğunu ve Oktay Mahmuti gibi bir hocayla çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Geçen sezon Cibona Zagreb formasıyla Efes Pilsen'e zor anlar yaşatan Popovic'in en büyük hedefi ise Lacivert - Beyazlılarla Final-Four oynamak.


    Önce Valencia ardından Cibona Zagreb ve şimdi Efes Pilsen...

    - Efes Pilsen Euroleague'in en deneyimli ve güçlü takımların biri. Özellikle buradaki atmosfer beni çok etkiledi.

    Euroleague'de Efes Pilsen'e karşı oynadın. Şimdi Efes forması giyiyorsun. Efes Pilsen'le eski takımın Cibona Zagrebi karşılaştırırsan...

    - Efes'e karşı oynadığım zamanlarda Efes'in atmosferini çok iyi buluyordum. Buraya gelince takım içindeki arkadaşlık ve uyumun üst düzeyde olduğunu gördüm. Efes Pilsen çok ciddi bir takım. Cibona Zagreb'e göre burda her şey daha organize.
    noimage

    İlk maçlarda istenilen performansı sergileyemedin. Yükselen bir form grafiğin var. Ancak Beşiktaş karşısında bekleneni veremedin. Uyum sorunu mu yaşıyorsun?

    - Hayır. Takım içinde her şey yolunda. Uyum sorunu hiç yaşamadım. Her maçta farklı bir oyuncu ön plana çıkabilir. Beşiktaş maçında bana çok sıkı bir savunma yaptılar. Eğer Efes Pilsen gibi büyük bir takımda oynuyorsanız, sürekli ön planda olamazsınız. Birgün Domercant, birgün Granger, birgün Kaya... Olaya kişisel olarak bakmamak gerekir. Önemli olan takım oyunu oynayarak kazanmak. Ama her geçen gün daha iyi oynuyorum.

    Bugüne kadar bir çok antrenörle çalıştın. Oktay Mahmuti nasıl bir coach?

    - Oktay Mahmuti otorite sahibi bir antrenör. Basketbolu çok iyi biliyor. Ayrıca ileri görüşlü. Tüm bu özellikleri Oktay Mahmuti'yi Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden bir yapıyor. Oktay hocayla çalışmak bir ayrıcalık.

    Oyun kurucu olarak çok büyük bir sorumluluk sahibisin. Oyunun en kritik anlarında en zor topu oyun kurucular kullanmak zorunda kalıyor. Böyle bir durumda Efes'i Final-Four'a taşıyacak son şutu kullanır mıydın? Bu sorumluluğu üstlenecek kadar kendine güvenir misin?

    - Özellikle bu atışları çok severim. İyi bir oyuncuyu oyuncu yapan zaten bu şutlardır. Kesinlikle bu durumlarda sorumluluk alabilecek kadar kendime güvenim var.
    noimage

    Efes Pilsen'i bu sezon Final Four'da görebilecek miyiz?

    - Benim şu andaki en büyük hedefim Efes Pilsen'de Final Four oynamak. Bunu gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz. Çok iyi bir seri yakaladık. Final Four'a adım adım ilerliyoruz.

    Türkiye Ligi'ni nasıl buldun?

    - Türkiye Basketbol Ligi gerçekten çok kaliteli. Özellikle Fenerbahçe, Beşiktaş, Türk Telekom, Ülkerspor, Banvit çok güçlü ekipler. Ligdeki tüm takımlar bize karşı oynarken ekstra motive oluyorlar. Bence rekabetin olması lige renk getiriyor.

    Euroleague'de 3. haftanın MVP'si seçildin. Neler hissediyorsun?

    - Çok güzel bir duygu. Gerçekten çok mutlu oldum. Her sene daha da tecrübe kazanıyorum. En iyi sezonumu geçiriyorum. Bunu istatistiklerime bakarak söylemiyorum. İstatistiklerim gerçekten yüksek yüzdeli. Gün geçtikçe daha iyi oynayacağım.
    noimage
#30.11.2005 14:51 0 0 0
  • Efes Pilsenin artık avrupanın en büyüğü olması zamanı geldi..
    Efes Pilsenin maçlarını gerçekten büyük bir zevkle seyretiyorum..
    Haber için teşekkürler kurt ustad..
#30.11.2005 17:49 0 0 0
  • Efes elinden kacirmaz insaallah bu oyuncuyu.
    Efes ve ülker bizim baskette yüz akimiz.

    Tesekkürler Kurtjara üstat Ellerine saglik
#30.11.2005 19:33 0 0 0
  • şuralarda birde bizim oyuncularımız seçilse
#12.12.2005 13:03 0 0 0