Öpüşmek deyip geçmeyin

Son güncelleme: 08.01.2008 07:25
  • Öpüşme Rosalind Coward ın deyimiyle bir bağı, cinsel çekim ve arzunun yerine getirilmesini ifade eder.Öpüşme, doymak bilmez bir etkinlik, karşılıklı birbirine geçiş eylemidir. Belki kadınlar için erotik bağlılığın en yüksek derecesini temsil eden duygusal andır. Eğer ıslak ve ani değilse, gerçek öpücük değildir.Sevdiğiniz ya da hoşlandığınız kişiyle dudaklarınızı kenetlemek istiyorsanız, işte size adım adım bir rehber. Öpüşme, her zaman ilk flörtünü yaşayanlar için bir endişe kaynağı olmuştur. O ana kadar gizem taşıyan "nasıl?.." sorusu, insanları, ayna önünde deneme yapmaktan, o an tam olarak ne yapılması gerektiğine dair deneyimli yakınlarına danışmaya kadar götürür. Ancak şimdi derin bir 'oh' çekebilirsiniz çünkü "Öpüşme Sanatı" ile ilgili bu rehber, eğer deneyimsizseniz tüm korkularınızı geride bırakmanızı sağlayacak veya daha deneyimliyseniz unutulmaması gereken faydalı birkaç püf noktasını hatırlatacak.
    1.Adım: Bakışma
    Her zaman için, öpüşmeden önce büyük önem taşıyan bir bakışma aşaması yer alır. Bu aşamada, karşı tarafla göz teması sağlanır ve olacaklar konusunda iki tarafında hiç şüphesi kalmaz. İlk buluşmalarda genelde, bakışmayla beraber kızarma ve hatta heyecandan kaynaklanan anlamsız gülüşler de hakimdir. Tüm duraklamalara ve çekingenliklere rağmen, anahtar Bakıştır. Hatta bakışma tüm öpüşme sürecinde en önemli, kilit adımdır da denebilir. Bakarken aynı zamanda karşı tarafı ne kadar çok öpmek istediğinizi düşünmeniz (karnınıza kramplar saplansa da) doğru bir adımdır. Bu düşünce sizin, midesi bulanmış gibi anlamsız bakışlarla, ortamın romantizmini mahvetmek ve karşı tarafı huzursuz etmek yerine, onu etkileyici bir şekilde kesmenizi ve karşı koyamayacağı kadar romantik bir ortam yaratmanızı sağlayacaktır. Bir anda, ortamda hiç konuşmadan öylece durmaya başladığınızda, sakın konuşarak anı bozmayın. Bakmaya devam edin ve ona doğru Yaslanmaya hazırlanın.
    2.Adım: Yaslanma
    Yaslanma, teknik olarak Bakışma kadar mükemmel olmak zorunda değildir. Daha çok, serbest-oluşumlu bir eylem olarak da nitelendirilebilir. Hatırlanması gereken tek şey, ne çok hızlı ne çok yavaş davranmamak gerektiğidir. Yani karşı tarafa yaklaşımınızda, bir nebze de olsa, şiirsellik olmalıdır. Bu aşamada, karşı taraf belki de bu yazıyı okumuş olacak ve Yaslanma hareketini, size doğru meyil alarak tamamlayacaktır. Ama tabii bu şekilde karşılık vermeme ihtimali de var. Karşılık vermemesinin nedeni heyecandan donup kalmış olmasından kaynaklanıyor olabilir. Tabii, bunların yanında bir de sizi gerçekten öpmek istememesi olasılığı da var. Bu durumda karşı taraf, tepkisiz kalarak sizin geri çekilmenizi umuyor olabilir. Sonuçta bir karara varmanız gerekecektir. Bu kararda biraz zorlanabilirsiniz; ama bakışlar size karşı tarafın düşüncesini anlatacak ve doğru yolu gösterecektir ve büyük ihtimalle her şey yolunda gidecektir. Geri çekilmeyip devam etmeye karar verdiğinizi ya da karşı tarafın bir anda size doğru yöneldiğini varsayalım, o zaman, kafanızı toplayın ve hedefe iyice odaklanın çünkü çarpışan burunlar zaten garip hislerle dolu olan o ana, biraz daha romantizm ekler. Hedefe ulaştıktan sonra, artık en karmaşık adımı atmanın vakti gelmiştir: Öpüşme.
    3.Adım: Öpüşme
    a) Dudakların Kenetlenmesi
    Bu adım, aslında birkaç aşamadan oluşur, dolayısıyla çok dikkat gerektirir. Dudaklar kenetlendi mi, sadece öpüşmeye konsantre olun. Dudakların çok ıslak olmasını istemezsiniz ama çok kuru olmaları da rahatsızlık hissi verir. (Dudaklarınızı Yaslanma aşamasının bitiminde yalayarak ıslatabilirsiniz, ama bu başlangıç için işleri karıştırabilir. Eğer yine de denemek isterseniz, bu işlemi yaparken olayın akışını bozmamaya özen gösterin.) Öpüşürken, bunun ne çeşit bir öpüşme olduğundan emin olun. "Seni gerçekten çok seviyorum" öpücüğü mü, yoksa "Benimle hemen şimdi içeri gelmeni istiyorum seni seksi şempanze!" öpücüğü mü?! Bu daha çok kiminle olduğunuza bağlı bir şeydir, ama karşı tarafa duyduğunuz tutkunun derecesine göre dudaklarınızın baskısını ayarlamayı unutmayın. İçinizde ne kadar tutku birikmiş olursa olsun, sakın bir anda çok sert ve hızlı olmayın. Bir spor araba değil de, bir Vosvos kullandığınızı hayal edin, daha ağır ve sabırlı davranın.
    b) Sarılma
    Öpüşme birkaç saniye sonra hala devam ediyorsa, bu aşamada devreye eller ve kolların girmesi doğru olur. En sağlam adım, sarılırmış gibi kollarınızı ona dolamaktır. Daha sonra öpüşmenin gücüne göre birbirinizi daha sıkı veya daha gevşek sararsınız; ama bu işlemi yaparken unutmayın, karşınızdakiyle güreşmiyorsunuz, öpüşüyorsunuz! Amaç, karşıdakinin nefes alımını kesmemektir, bu nedenle yumuşak olun. Sarılmayı kollarla yapılan bir hareket olarak düşünün. Deneyim kazandıkça, duruma göre daha farklı şekillerde de karşı tarafa yaklaşabilirsiniz.
    c) Fransız Öpücüğü
    Ve dünyaca ünlü Fransız Öpücüğü&Öpüşenlerin tüm benlikleriyle katılmalarını gerektiren ve çok kolay berbat edilebilecek bir öpüşme şeklidir. Ağızlar açık olarak yapılan karşılıklı bir alış-veriştir ve genelde sessiz sakin bir yerlerde daha büyük zevkle yaşanır. Ulu orta yerlerde başkalarını bu şekilde öpüşürken görmek size nasıl rahatsızlık verirse, başkaları da aynı şekilde sizi o konumda görmekten rahatsızlık duyacaktır. Dolayısıyla başkalarının sizi görmesine fırsat vermeyin. Öpüşürken, unutmamanız gereken en önemli nokta, her ne kadar televizyonlar sizi aksine inandırmaya çalışsa da, amaç, sevgilinizin midesini yalamak değildir. Diliniz, onun ağzında olmalıdır, evet, ama abartmadan araştırmacı bir tavırla. Fransız, çok tutkulu olmasına rağmen, bu kontrollü bir tutku olmalı. Kontrollü bir biçimde yapıldığı takdirde, Fransız Öpücüğü, başka bir tür olan Beden Öpücüğüne öncülük yapabilir.
    d) Beden Öpücüğü
    Bu, şu ana kadar beden öpücüğünü denememiş olanların düşünebileceği gibi, seks yerine kullanılan başka bir deyiş değil. Kesinlikle yatak odasında gerçekleştirilmesi gereken bir aktivite olmasına rağmen, seksten çok farklı bir şeydir. Partnerinizin tüm bedenini (ayak ucundan, başına kadar) öpücüklerle kaplamak olarak da tanımlanabilir. Bu öpücüklerin uzunlukları ve çeşitleri bölgeden bölgeye değişir ve öpücüklerin farklarını tayin etmek, kesinlikle bir uzmanlık işidir. Beden öpücüğünü yaparken, size rehberlik edeceği için öpüşme kabiliyetinizden emin olmalısınız. Yaptığınızdan zevk almayı sakın ihmal etmeyin. Eğer tüm bu kurallara uyarsanız, endişelenmeniz gereken hiçbir şey kalmayacaktır. Emin olun, iyi bir öpüşmeden daha çok zevk verecek şey çok azdır. Sadece öpüştükten sonra, onun gözlerine tekrar bakmayı unutmayın ve ayrıldıktan sonra da dikkatli yürüyün de ayağınız takılmasın
#02.12.2005 13:22 0 0 0
  • bilgilerin icin tesekkürler canim
#02.12.2005 19:01 0 0 0
  • sagol bilgilerin icin cadikizcim
#03.12.2005 03:18 0 0 0
  • öpusmekmi öpusmek kadar irenc bisey varmi benim dudaklarimi kimseye öptürmem öpene helal olsun kiz cadi sen nesin ya hayret biseysin vallahi herbiseyi acik ve net yaziyorsun
#03.12.2005 10:26 0 0 0
  • rgündüz,canim benim benim dusuncelerim seni seninkilerde beni ilgilendirmez..
    unutmaki burasi bayanlara ait ve her istedigimi yazarim,bunda ayip birsey yok,unutmaki,bilmemek ayip,ogrenmemek degil
    ok,guzelim,sen sakla dudaklarini opturme kimseye ben opturun demiyorum hayatim konuyu ekledim sadece,okunmak icin uygulamak icin degil
#03.12.2005 18:32 0 0 0
#05.12.2005 17:08 0 0 0
  • ssaoll
#07.01.2008 21:27 0 0 0
  • saol ellerine sağlıkkk
#07.01.2008 21:28 0 0 0
LiZ LiZ foto
  • noimage
#08.01.2008 07:25 0 0 0