makarna nasıl haşlanır - makarna pişirmek - makarna pişirilmesi
Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun. Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.
Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin. Aldente (diri) makarna pişirebilmek için Nuh'un Ankara Makarnası paketlerinin arkasında belirtilen minimum pişirme süresini aşmamaya özen gösterin.
Tencereye bir bardak soğuk su ekleyin ve makarnanızı süzün, sos ile yavaşça karıştırın. Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4550
favori
like
share
MaRaBoGLu61 Tarih: 09.04.2011 20:17
[mrb61]deneyelim bakalim nasil olacak[/mrb61]
nonay Tarih: 01.02.2010 07:54
Makarnayı pilav gibi çektirerek yapıyorum böylelikle besin değerinden bir şey kaybetmemiş oluyor tabi bunu orjinal italyan makarnalarıyla yaptığınızda sonuç facia niteliğinde oluyor.Kavurarak da yapıyorum kokulu oluyor.İlla süzdüreceğim diyorsanız süzüldükten sonra üzerine az miktarda sıvı yağ gezdirip karıştırırsanız hiç yapışmaz.:5: