Uzmanlar kilo problemi yaşamamak için uygulanabilecek bazı püf noktaları şöyle sıralıyor.
- İnce kesilmiş kırmızı eti yağsız teflon tencerede pişirin.
- Kıymayla yemek yaparken içine fasulye veya sebze ekleyin.
- Yediğiniz haftalık kırmızı et miktarını en aza indirin.
- Her türlü eti daha çok haşlama yöntemiyle pişirmeyi tercih edin.
- Tavuk veya hindinin derisi ayrılarak yenmelidir. Bir porsiyonluk tavuk veya piliçten alınan kalorinin yüzde 60'ı derisinde bulunur. Kanat ve but kısımlarını daha az yemeye çalışın.
- Haftada bir kez mönünüze balık yemeği ekleyin. Seçeceğiniz balığın somon veya lüfer gibi yağlı bir tür olmasına dikkat edin.
- Her türlü peynir çok fazla protein içerir. Bu nedenle az kalorili peynirler seçin.'