Havuç, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze. Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor. Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını belirten uzmanlar, havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayarak, çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamak gerektiğini hatırlatıyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2096
favori
like
share
masarac Tarih: 23.12.2005 08:05
ellerinize sağlık.teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 08:51
bilgilerin için teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
puslukurt Tarih: 07.12.2005 08:48
Paylaşım için teşekkürler arkadaşım..
CADIKIZ Tarih: 06.12.2005 23:55
ben cok seviyorum ya havuc,u :85:
evet kesinlikle cok saglikli
saolasin kardesim