Büyükincesu Köyü Sungurlu Çorum

Son güncelleme: 08.01.2010 23:30
  • Çorum İli Köyleri - Bozdoğan Köyü Alaca - Büyükincesu Köyü Hakkında Bilgiler - Büyükincesu Köyü Resimleri
    Çorum
    Bilgiler
    Nüfus 410 (2000)
    Koordinatlar
    Posta Kodu 19327
    Alan Kodu 0364
    Yönetim
    Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
    İl Çorum
    İlçe Sungurlu
    Büyükincesu, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür.




    Tarihi İsmi hakkındaki bilinen en yaygın hikâye şudur:çok eskiden bir tür beslenme ve geçim kaynağı olan avcılık bugün olduğugibi o günlerde de yaygın idi. İnsanlarımız bu işi spordan çok günlük nafakasını temin etmek için yaparlardı.Oysa keşke insanlarımız avcılığı spor amaçlı yapsalardı bugün mevcut olan hayvan türü ve sayısı kuşkusuz daha çok olurdu.

    İşte o devirlerde muhtemelen şuanda Delfer mevkii olarak bilinen dereden ince bir


    Kültür
    köyün gelenekleri arasında düğünler genelde cuma günü bayrak kalkmasıyla başlar bayrak kalktıktan sonra köyde düğün evinde davul zurna eşliğinde düğün başlar düğünlerimiz üç gün sürer cuma cumartesi pazar üç gün düğün boyunca gelen davetlilere yemek dağılır.gelen misafir düğün evinin kapısı önünde davul zurna eşliğinde karşılanır.düğünlerimizde halay ve orta oyunları oynanır düğünlerimiz gece geç saatlere kadar sürmektedir.geceleyin lastik yakılır ve lastiğin etrafında oynanır ve yanan lastiğin üstünden atlanır.köyümüzün yemekleri arasında toyaşı ve bükmelerimiz meşhurdur.tabi keşgeği de unutmamak gerekir.

    Coğrafya
    Çorum iline 68 km, Sungurlu ilçesine 14 km uzaklıktadır.köyün ortasından çay geçmektedir,çayın kenarında eski çağlardan kalma kayalar bulunmaktadır.Dağlık kesimlerinde son yıllarda iyice gelişen Meşe ormanlarıyla kaplıdır.

    İklim
    Köyün iklimi, İçanadolu iklimi etki alanı içerisindedir.genellikle kışın soğuk ve kar vardır,yazın ise sıcak ve kurak geçer.

    Nüfus
    Yıllara göre köy nüfus verileri
    2007
    2000 410
    1997 478

    Ekonomi
    Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

    Muhtarlık
    Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

    Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

    Seçim Yılı Muhtar
    2004 Şerafettin Çağaldoğan
    1999
    1994
    1989
    1984

    Altyapı bilgileri
    Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

    noimage



    Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
#08.01.2010 23:30 0 0 0