Alancık Köyü Mecitözü

Son güncelleme: 09.01.2010 15:09
  • Alancık Köyü Mecitözü resimleri - Alancık Köyü Mecitözü hakkinda bilgiler

    Alancık, Çorum ilinin Mecitözü ilçesine bağlı bir köydür.


    Tarihi

    Alancık Köyü baglı oldugu mecitözü ilçesine yaklasık 15.km uzaklıkta, Dagsaray , Yedigöz, Kayı ve Çayan gibi köylere komsu olup Corum iline baglı Amasya sınırında bulunmaktadır.

    Köyün tarihcesi cok eskidir ama sabit bir kaynak yoktur. Alancık Köyü ismini şu anda bulundugu yerin , kuruldugu zamanki görüsününden yani cevresi ormanla kaplı olan ALAN'dan almıstır.

    köy cıvardaki köyler gibi ekonomik koşullardan dolayı göç vermektedir. Köy teknolojik olarak tabi türkiye geneline bakilarak gelismis bir köydür. Egitime köyde önem böyüktür ama Devletin yanlış politikalarından dolayı başarı elde edildigi söylenilemez.

    Köy halkı genel olarak bakıldıgı zaman zeki ve çalışkan kisilerdir ama bu yönlerini caresizlikten başka yönde kullanmaktadırlar. Civar köylülerin köyümüz hakkında düsünceleride bu yöndedir ( Alancık köyünde iki sene çobanlık dört yıllık ünüversiteye denktir.. Hisarkavak'lı Deli Mahmut ) yazı.. M.Cidem

    Kültür

    baki daş oncuğunde kurulan kultur VE YARD. DERNEĞİ alancık kulturu uzerine araştırmalar yapmaktadır.emreboz da bu konuda bir kitap yazmaktadır. Köyün yemekleri: Çatal aş, tarhana, madımak, bahar gelince dağlarında yetişen mantar ve menevcerin tadına doyum olmaz, efelik dolması, yumurta efeliği kavurması...

    Köyün gelenekleri: Düğünlerde koşu yarışları düzenlenir, güvey donatılır, okuntu gecesi komşuların evine dügün evine gelen misafirler dağılır ve düğün evinden yemekler gider, davul sabaha kadar bütün okuntu evlerini dolaşır, düğünden sonra duvak yapılır...

    Coğrafya

    Alancık Köy engebeli bir corafi yapıya sahib olduğundan dolayi hayvancılıga tarımdan daha elverişlidir ama yapılan yanlış politikalardan dolayı hayvancılıktan da bir gelir elde edilemmektedir. M. Cidem koyun coğrafi yerleri guney,çamurlu boğazı,balık deresi,elma dağı,emre dede mevkiidir.

    İklim

    karasal iklim görülür. bol yağış almasına karşın yaz mevsimleri çok kurak geçmektedir. yaz aylarında en önemli sorun susuzluktur...bun sebeble dursun daş onculuğunde sık sık yağmur duasına çıkılmaktadır.

    Nüfus

    Yıllara göre köy nüfus verileri
    2007
    2000 393
    1997 36

    Altyapı bilgileri

    Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.cem evi vardir cami wardir birde Kayı,Yedigöz,Dagsaray, kuyulu-Kavaklı köylerninde baglı oldugu bir Tarım Kredi Kooperatifi mevcuttur.

    noimage


    Köyünüze Aitbilgi ve Resimleri Bu konu altında paylaşabilirsiniz
#09.01.2010 15:09 0 0 0