Avrupa Basını 12.12.2005

Son güncelleme: 13.12.2005 18:27
  • noimage
    Ferguson'dan acı itiraf
    Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra Premier Lig'de de zor günler yaşayan Manchester United'da, Teknik Direktör Sir Alex Ferguson, Cehelsea'nin yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

    Sir Alex Ferguson, Premier Lig'de Chelsea'nin aradaki puan farkını giderek açtığını ve bunun da diğer takımları çok zor durumda bıraktığını ifade ederek, "Eğer biz de eleştirilmekten kurtulmak istiyorsak, şu anda tek ihtiyacımız olan şey Chelsea'nin puan kaybetmeye başlamasıdır. Bu nedenle onların yardımına ihtiyacımız var" dedi. Sadece kendisinin böyle düşünmediğini de iddia eden Ferguson, "Liverpool ve Arsenal gibi bütün üst düzey takımlar da benim gibi düşünüyor. Çünkü biz puan ya da puanlar kaybederken, yalnızca onlar kazanıyor" dedi.

    Premier Lig'de Chelsea, 16 maçta topladığı 43 puanla en yakın rakibi Liverpool'un 12 puan önünde lider durumda bulunuyor.

    noimage
    Wenger Real yolunda
    İspanya Futbol Ligi La Liga'da sıkıntılı günler yaşayan ve geçtiğimiz günlerde Brezilyalı teknik direktör Wanderley Luxemburgo ile yollarını ayıran Real Madrid'in, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ısrarı sürüyor.

    Önümüzdeki sezon için yeni teknik direktör arayışlarını sürdüren Real Madrid'de rota Arsene Wenger'e çevrilmiş durumda. Ancak Wenger'in Arsenal'de mutlu olduğunu söylemesi ve ayrılmak istememesi Real Madrid'li yöneticileri zora sokuyor. İngiltere'de yayın yapan The News of The World Gazetesi, Real Madrid Başkan Yardımcısı Emilio Butragueno'nun önümüzdeki günlerde Arsenal Kulübü Başkanı David Dein ile görüşeceğini iddia etti. Gazete, Butragueno'nun David Dein'den Arsene Wenger'in transferi için izin isteyeceğini yazarken, kulübün Wenger'e de 3 yıl için 15 milyon Euro önereceğini ifade etti.

    İsmi açıklanmayan üst düzey bir Real Madrid yetkilisi ise yaptığı açıklamada, "Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'in Wenger'e büyük bir hayranlık duyduğu biliniyor. Ve Perez'in Wenger'in eninde sonunda Real Madrid'in başına getireceğinden şüphesi yok. Emilio Butragueno bazı detayları ve gelişmeleri konuşmak üzere bu hafta David Dein'le görüşecek" dedi.

    Real Madrid ile transfer söylentileri giderek artan Arsene Wenger ise konuyla ilgili konuşmaktan kaçınırken, takımı Arsenal Premier Lig'de sıkıntılı günler geçiriyor. Arsenal son olarak bu hafta oynanan lig maçında milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun da forma giydiği Newcastle United'a 1-0 mağlup oldu. Arsenal bu mağlubiyetle, puan cetvelinde 6. sıraya gerileyerek, lider Chelsea'nin 17 puan gerisinde kaldı.

    noimage
    Veron Arjantin'e geri dönüyor
    İtalya Serie A Ligi takımlarından İnter'de forma giyen Arjantinli yıldız Juan Veron, takımdan ayrılmak istediğini söyledi.

    Arjantinli orta saha oyuncusu Veron, sezon sonunda başka bir takıma gitmek istediğini ifade ederek, "Sezon sonunda takımdan ayrılmak istiyorum. İlk tercihim ise eski kulübüm olan Arjantin Ligi takımlarında Estudiantes olacak" dedi. Arjantin Ligi'ne geri dönmek istediğini vurgulayan Veron, teklif gelmesi durumunda diğer önerileri de değerlendirmeye hazır olduğunu kaydetti

    noimage
    İbrahimoviç, Juve'de kalıyor
    İtalya Serie A'nın güçlü takımlarından Juventus'ta Zlatan İbrahimovic ile ilgili çıkan haberlerine son noktayı Juventus Kulübü Genel Direktörü Luciano Moggi koydu.

    Real Madrid'in İsveçli oyuncu için yaklaşık 35 milyon Euro önerdiğini belirten Luciano Moggi, "İbrahimovic, Real Madrid'e gitmeyecek. Bu söylentiler menajerler tarafından çıkartılıyor. Biz onunla ve menajeriyle görüştük. Zlatan bizimle sözleşme yenileyecek" dedi. İsveçli yıldız futbolcu ile sözleşme yenilemek istediklerini vurgulayan Moggi, İbrahimoviç'in önemli bir futbolcu olduğunu ve birçok kulübün de onu transfer etmek istediğini sözlerine ekledi.
#12.12.2005 13:41 0 0 0
  • Haber İcin SaoL Üstadim
#12.12.2005 14:25 0 0 0
  • Haber için teşekkürler kurt..
#13.12.2005 18:27 0 0 0