Trevose Tekniği Zayıflama

Son güncelleme: 19.12.2005 20:41
  • Amerikalı beslenme uzmanları tarafından geliştirilen yeni bir diyet programı, vücut ağırlığının beşte birini kaybettiriyor ve ideal kilonun beş yıl muhafaza edilebilmesine olanak sağlıyor. "Trevose Davranış Değiştirme Programı" adı verilen yöntem, New Jersey, Pennsylvania ve Florida' da toplam bin 200 kişi üzerinde uygulandı. Rutgers ve Pennsylvania üniversiteleri araştırmacıları, söz konusu programın ABD'de şimdiye kadar etkisi kanıtlanan ilk uzun vadeli zayıflama programı olduğunu belirtiyor. Journal of Obesity adlı tıp dergisinin Temmuz sayısında yayınlanan araştırmanın kuralları oldukça sert. Diyetin gereklerine uyum sağlayamayan deneklerin kendi rızalarıyla ayrıldıkları ya da uzmanlar tarafından programdan ihraç edildikleri kaydediliyor. Ancak iki yıllık programı sonuna kadar başarıyla götürebilmiş katılımcılar, vücut ağırlıklarının yüzde 19.3' ünü atmayı başarmış. Uzmanlar, diyetten bes yil sonra dahi katilimcilarin yüzde 10' unun ideal kilolarini koruyor olmalarini 'inanilmaz' olarak niteliyor. Ancak programi sonuna kadar sürdürebilmenin güçlügünü de vurguluyorlar.

    Bir diyet hapini kullanarak kilo verenler ile söz konusu diyeti uygulayanlar arasinda yapilan bir karsilastirmada, programa katilanlarin digerlerinden 2.4 kat fazla kilo verdigi görüldü. Diyeti sürdürmeyi basaramayanlarin dahi, takip eden bes yil boyunca, vücut agirliklarinin yüzde 5' ini vererek ulastiklari kiloyu korudugu açiklandi.

    Diyet ilaçlari ve 'mucize' rejimlerin aksine Trevose diyeti, iyi beslenme, düzenli kalori hesabi, egzersiz, haftalik tartilma ve destek gruplari yardimiyla asama asama kilo kaybini hedefliyor. Uygulanan degisim teknikleri, benzerlerinden çok daha kati. Teknik, 9 ila 45 kilo fazlaya sahip olmak gibi maddeleri içeriyor. Toplantilara katilmayanlar, kurallari uygulamayanlar ve verdikleri kilonun yüzde 90' ini koruyamayanlar programdan çikariliyor.

    Philadelphia' nin Trevose adli banliyösünü merkez alan ve gönüllülerin katilimindan olusan program, 1970 yilinda Pennsylvania Tip Fakültesi Obezite Arastirma Klinigi uzmani Dr. Albert Stunkard tarafindan gelistirildi. Program sayesinde 45 kilo veren ve 1998' de hayatini kaybedinceye dek kilosunu korumayi basaran David Zelitch tarafindan ayakta tutuldu.

    Bugün New Jersey, Pennsylvania ve Florida' da 62 merkezde, okullar, kiliseler, sinagoglar ve hastaneler tarafindan bagislanan mekanlarda hizmet veriyor. Halen 108 grup, haftada 10 kez bu merkezlerde toplaniyor. Yasanmis basarilar, katilimcilara örnek ve destek oluyor. Gruplarin çogunda bekleme listeleri var, ancak yeni merkezlerin çok yakinda açilacagi, gelen haberler arasinda.
#13.12.2005 17:23 0 0 0
  • ilginc...
    cok tesekkürler ellerine saglik
#13.12.2005 20:30 0 0 0
  • her turlu zayiflama imkani cikarmislar ama ben inanmiyom ya hicbirine
    paylasimin icin saolasin arkadasim
#15.12.2005 18:33 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler kardeşim eline sağlık güzel paylaşımların için
#17.12.2005 20:47 0 0 0
  • Bilgilerin icin cok tesekkürler caspercim
#19.12.2005 20:41 0 0 0