Gebelikte deodorant kullanımı

Son güncelleme: 22.10.2022 14:17
  • Kozmetik ürünler, şampuan, saç boyaları ve bazı ilaçların kullanımı konusunda titiz ve dikkatli davranmaya başlarlar. Uzmanlara bu anlamda da başvururlar. Doktorlara göre deodorant kullanımına gebelik sırasında devam etmenin anne veya bebek üzerinde hiçbir sakıncası yoktur.

    noimage

    Uzmanlara göre gebelik önemli ve hassas bir dönem. Anne adayı özellikle ilk üç aylık dönemde kendine ve elbette bebeğine azami dikkat etmek zorunda. Anne adayının gebelik başladığı andan itibaren daha önce karşılaşmadığı sıkıntıları, şikayetleri olabilir. Bunlardan biri de, terleme.

    TERLEMEYİ ÖNLEMEK SAĞLIKLI DEĞİL
    Eğer ter kokusunun sadece terleme ile oluştuğuna inananlardansanız yanılıyorsunuz. Terlemeyi yada bakterilerin gelişimini önlediğiniz takdirde ter kokusunu da önlemiş olursunuz. Ancak vücudumuzun doğal olarak işleyen ve sağlığımız için çok önemli olan terleme fonksiyonunu durdurmak sağlıklı bir çözüm değildir. Öyleyse kötü kokuya sebep olan bakterileri ortamdan kaldırmak en doğru ve sağlıklı çözüm olacaktır.

    Gebelik dönemindeki kadınlardan en çok duyulan cümlelerden biri, Aşırı terliyorumdur. Hatta tıpkı menopoz dönemindeki kadınlar gibi ani ve sık sıcak basmasından da yakınırlar. Problemden arınmak için de genellikle günlük olarak deodorant kullanırlar. Ancak bu nokta da bilinçli ve duyarlı olmaları gereken noktalar vardır.

    TERLEMEYİ ÖNLEMEK DOĞAL DENGEYE MÜDAHALE ETMEK DEMEK
    Mevcut deodorantların bazıları içerdikleri parfüm ile halihazırda oluşmuş olan kötü kokuyu maskelemeye çalışır ve yine içerdikleri alkol ile derideki ter gözeneklerini küçültüp bakterileri öldürmeye çalışırlar, ancak deri tahriş olabilir ve etki süreleri kısadır.

    Bir diğer mekanizma ise deri gözeneklerinden geçebilen alüminyum çeşitleri (aluminium chlorohydrate, aluminium zirconium,vb.) kullanmak suretiyle derideki ter gözeneklerini tıkayarak terlemeyi önleme (antiperspirant) etkisi yaratmaktır. Bu da vücudumuzun doğal çalışma dengesine müdahaledir. Bu metod gerek terleme fonksiyonunu gerekse toksinlerin bir kısmının vücut dışına atımını engellemektedir.

    DOĞAL DEODORANT TÜRKİYEDE
    2004 yılında İngilterede The Sunday Times- Style Magazine tarafından Yılın En Başarılı Doğal Deodorantı seçilen Alvin Connor deodorantları artık Türkiyede. Hem kadın hem de erkek tarafından kullanılabilen deodorant doğal olduğu kadar da sağlıklı! Üstelik hamilelere öneriliyor. Ürün sadece yetkili eczanelerde satılıyor. Satış noktaları için www.senteztrade.com adresini ziyaret edebilir ya da (212) 669 7536 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.
#14.12.2005 11:03 1 0 0
  • Bilgilerin icin cok tesekkürler casper835
#14.12.2005 16:45 0 0 0
  • ellerine saglik casper
#14.12.2005 22:56 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#22.10.2022 14:17 0 0 0