McLaren ve Vodafone anlaşma imzaladı

Son güncelleme: 14.12.2005 15:23
  • noimage
    McLaren, ana sponsor olarak yıllık yaklaşık 16 milyon dolara İngiliz telekom şirketi Vodafone'la anlaştı. Anlaşma ocak 2007'de başlayacak.

    Formula 1'in en başarılı takımlarından McLaren ile dünyanın en büyük telekom şirketlerinden Vodafone'u bir araya getiren anlaşma önümüzdeki 10 yıllık süreçte devam edecek.

    Geçtiğimiz yıla kadar Ferrari'nin ana spornsoru olan Vodafone, 1999'dan beri markalar şampiyonu olan takıma yılda yaklaşık 75 milyon dolar ödüyordu.

    30 yıldır üçüncü kez ana sponsor alan McLaren'ın patronu Ron Dennis, "Vodafone ile bir araya geldiğimiz için çok memnunuz ve bu birlikten çok büyük başarılar bekliyoruz" dedi.

    Dennis, "anlaşmamız uzun dönemli olduğu için, konsantrasyonumuzu sadece yarışlara ve kazanmaya odaklamamıza yarayacak ve takıma önemli bir istikrar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

    İki şirket arasında, finansal detaylarda tam olarak anlaşma sağlanamasa da McLaren Mercedes takımının resmi ismi bundan sonra Vodafone McLaren Mercedes olacak.

    Anlaşma sayesinde, Vodafone'un üçüncü nesil telefon ağını kullanan cep telefonu kullanıcıları da, yarışları telefonlarından izleme şansına erişecek.

    Vodafone'un pazarlama müdürü Peter Bamford, "Vodafone McLaren Mercedes takımının ana sponsoru olarak, otomobil yarışlarına olan ilgimiz Formula 1 ile bağımızı güçlendiriyor" dedi.

    Vodafone, geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonlar Ligi sponsorluğuna geçebilmek için, İngiliz futbol ligi takımlarından Manchester United'la olan dört yıllık forma reklamı anlaşmasını sona erdirmişti.

    Vodafone dün de, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Uzan Grubu'nun borçlarına karşılık el koyduğu Telsim'in satış ihalesini 4 milyar 550 milyon dolarla kazanarak Türkiye pazarına girdi.
#14.12.2005 15:23 0 0 0