Malzemeler:

Süt 2 su bardağı
Margarin 1 kahve fincanı
Tereyağı 1 kahve fincanı
Pirinçunu 1,5 su bardağı
Badem 1 çay bardağı
Toz şeker 1,5-2 su bardağı

Yapilisi:

Tereyağı ve margarini helva yapımına uygun geniş ve derin bir tavada eritin. Pirinçununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
Tozşekeri 2 su bardağı sıcak süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırmak suretiyle kavrulmakta olan pirinç ununa azar azar ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Soyulmuş bademleri ilave edip helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp üzerinden bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirerek helvayı servis tabağına alın. Üzerini ve çevresini bademlerle dekore edip soğuk olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 608
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 02:20
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 15.01.2006 14:21
emeğinize sağlık teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:19
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:30
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 18:03
Ne kadar tarif var elinizde .Mesajlarımın çoğu size geliyor
emeklerinize sağlık.Bravo hakketen
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:48
ellerine saglık teşekkürler
DİDEM Tarih: 19.12.2005 18:16
çok ilginç tarifleriniz var dell-307 teşekkürler. :3: :3:
PALADAYI Tarih: 18.12.2005 11:48
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
casper Tarih: 15.12.2005 17:29
Paylaşımın için teşekkürler