Malzemeler:

(5 kişilik)
Ispanak 200 gr.
Sarımsak 10 diş
Soğan 2 adet
Süzme yoğurt 1/2 kg.
Süt 1/2 su bardağı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Tereyağı 1 kahve fincanı
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Zencefil 1 çay kaşığı
Kimyon 1 çay kaşığı
Yenibahar 1 çay kaşığı
Tarçın 1 çay kaşığı
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
Kekik 1 çay kaşığı


Yapilisi:

Ispanağı çok ince doğrayın ve ezin.
Üç-dört diş sarımsağı iyice dövün. 1 soğanı rendeleyin.
1 bardak yoğurt ve sıcak sütü karıştırın.
Zeytinyağında rendelenmiş soğan ve ıspanağı kavurun.
Sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
Ateşten alıp yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı alarak ıspanağın üzerine ilave edip sürekli karıştırın.
Karışımı rulo halinde servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ekleyin.
Sütlü yoğurtlu karışımın kalanını da üzerlerine ilave edip kırmızıbiber ve kekikle süsledikten sonra sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 850
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:52
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:06
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 11:55
eline emeğine sağlık
onurcan_66 Tarih: 25.01.2006 01:44
malzemeler:
sucuk
yağ
yumurta
yapılışı:yağgı tavaya dökeriz ustune sucuğu tavanın ıcıne dograrız suzuklar kızaranan kadar pısırırız ondan son ra yumurtayı dokerız pısmesını beklerız ve ondan son afıyet olsun
serhatbey_066 Tarih: 15.01.2006 22:41
ilk defa duydum vallaha :20:
ellerine sağlık
refik Tarih: 09.01.2006 17:15
paylaşım için teşekkürler elinize sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 03:08
[COLOR=tomato]Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:52
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
PALADAYI Tarih: 18.12.2005 12:04
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler