Avrupa ve Dünya Basını 15.12.2005

Son güncelleme: 15.12.2005 11:28
  • İlk finalist Sao Paulo
    Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nda, ilk finalist Brezilya'nın Sao Paulo takımı oldu. Tokyo'da oynanan maçta El İttihad'ı 3-2 mağlup eden Sao Paulo finale yükseldi. Maçın ilk golü 16. dakikada Amoroso'dan geldi. 33. dakikada El İttihad Muhammed Noor ile beraberliği sağladı. 47. dakikada yine Amoroso sahnedeydi. Onun golüyle Brezilya temsilcisi bir kez daha önce geçti.

    57'de penaltı atışında bu kez Sao Paulo takımının kalecisi sahnedeydi. Rogerio Ceni penaltıyı gole çevirerek sadece skoru 3-1'e getirmekle kalmadı 12 yıllık Sao Paulo kariyerinde 53. golüne de imza atmış oldu. 68'de Hamid El Montashari'nin golüyle fark tekrar bire indiyse de maçta başka gol olmadı ve 3-2'lik skorla Sao Paulo finale yükseldi. Maç sonrası El İttihad'ın teknik direktörü Anghel Iordanescu karşılaşmanın Fransız hakemi Alain Sars'ın kararlarına tepki gösterdi. Sao Paulo bugünkü Liverpool-Deportivo Saprissa maçının galibiyle final oynayacak.

    Carew+50 Milyon Euro=Ribery
    Fransa’nın gelecek vaat eden genç yetenekleri arasında gösterilen ve Juventus, Bayern Münih gibi takımlar yerine Galatasaray’a transfer olunca ülkesinde büyük bir şaşkınlığa neden olan Franck Ribery’den Sarı-Kırmızılı camiaya yine “Ah” çektirecek haberler geliyor. Galatasaray’dan 175 bin dolar parasını alamadığı için Marsilya’ya kaçan Ribery, Fransa Ligi’ndeki futbolunun ardından U-21 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ülkesini finallere taşıyınca özellikle İngiliz kulüplerinin ilgisini çekti. Marsilya Başkanı Pape Diouf da bu fırsatı kaçırmadı ve Galatasaray’ın elinden bedavaya aldığı Ribery’i astranomik fiyatlara satmak için piyasayı kızıştırmaya başladı.

    Ellerini Ovuşturuyor

    Diouf, İngiliz Skysports’a yaptığı açıklamada Ribery hakkında artan transfer spekülasyonları üzerine “Her futbolcunun bir bedeli vardır ama Ribery bunun dışında” dedi. Chelsea ve Tottenham gibi İngiliz takımlarının da Fransız futbolcunun peşine düşmesi üzerine ellerini ovuşturmaya başlayan Diouf, Ribery’nin transferini ucuza kapatmaya çalışan kulüplere de gözdağı verdi. Marsilya Başkanı, “Ribery tanıdığım tek transfer edilemez futbolcu. Ne ocak transfer döneminde ne de yaz transfer döneminde satılacak. Ancak Lyon Başkanı Aulas, Ribery’e karşılık 50 milyon euro ve Carew’i önermek için beni ararsa o başka” dedi.

    Carew de boş değil

    Marsilya Başkanı Diouf’un Ribery’e karşılık istediği Beşiktaş’ın eski futbolcusu John Carew, Fred, Wiltord, Govou gibi sadece Fransa’nın değil Avrupa’nın en iyi forvetlerinden gösterilen yıldızlar arasından sıyrılıp Lyon’un önemli gol silahlarından biri durumunda. Fransız takımını ligde liderliğe ve Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in önünde ikinci tura taşıdı. Franck Ribery de Fransa Ümit Milli Takımı dışında Fransa Ligi’nde yıllardır orta sıralardan kurtulamayan Marsilya’nın yeniden üst sıralar için mücadele etmesini sağladı. Ribery, Marsilya’nın 17 lig maçında forma giyerken 5 de gol atma başarısı gösterdi.


    Luxembourgo, Santos yolunda
    Real Madrid'le 10 gün önce yollarını ayıran Vanderlei Luxemburgo, Brezilya'nın Santos takımı ile anlaşmak üzere olduğu açıklandı.
    53 yaşındaki teknik direktör 11 ay önce büyük umutlarla Real Madrid'in başına geçmiş ama İspanya ve Avrupa Kupaları'nda aldığı başarısız neticeler ardından takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı.

    Ballack'ın yerine Santos
    Ballack'sız bir Bayern Münih düşünen yetkililer sonunda aradıkları oyuncuyu buldular: Julio Dos Santos.
    Manejer Uli Hoeness; bu oyuncu için, "Paraguay'ın 10 numarası, Ballack'ın yerine alıcaktır." dedi.

    Alman devi Bayern'e bu transfer yaklaşık 2 Milyon €'ya mal olacak.


    "Henry gelirse yenilmez oluruz"
    İspanya'nın güçlü takımlarından Barcelona'nın Hollandalı futbolcusu Gio van Bronckhorst uzun süredir transferi gündemde olan Arsenal'in golcü yıldızı Thierry Henry'ye gelecek sezonda Barcelona'da oynaması çağrısında bulundu.

    Gio van Bronckhorst, Henry'nin Barcelona'ya transferi ile ilgili olarak, "Eğer, Thierry Henry'i Barcelona'ya getirebilirsek, yenilmez bir takım oluruz" dedi. Fransız golcünün takıma çok iyi uyum sağlayacağını ve takım arkadaşlarıyla sorun yaşamayacağını dile getiren Bronckhorst, "Henry, Eto'o ve Ronaldinho ile birlikte oynadığı zaman başarı garanti olacak" iddiasında bulundu. Hollandalı yıldız, Henry'nin çok iyi bir oyuncu olduğunu ve onun her zaman İspanya'da oynamak istediğini de savunarak "Tabii ki bu durumda Barcelona gibi büyük bir kulüpte oynamalı, Arsenal de büyük bir takım ancak bugünkü koşullarda Bercelona Arsenal'den daha iyi durumda" diye konuştu.


    Oklar Ferguson'a Çevrildi!
    Everton karşısında bırakılan puanlar, Şampiyonlar liginde gelen şok edici başarısızlık ve Ada'da hemen hemen medyanın tüm kesiminin Ferguson'u tartışmaya başlaması. Wigan maçı öncesi bu tartışmalar had safhaya ulaştı ve Ferguson bu acımasız eleştiriler karşısında suskunluğunu bozdu. M.United'ın bu başarısızlıkları Ferguson ile çalışmak istemeyen klübün sahibi M.Glazer'in ekmeğine yağ sürerken işte Fergusonun açıklamaları...

    M.United koçu Ferguson Wigan maçı öncesi gelen ağır eleştirilere cevap verdi. Manchester United üzerine oyunlar oynandığını ve küçük eleştirileri herkes gibi kabul edebileceğini fakat provakasyon ile karışık olan klübü parçalamaya yönelik yazıların medyada çok fazla yer almasının düşündürücü olduğunu belirtti. Taraftarlarımızın medyanın bu tutumu karşısında oyuna gelmeyeceğine inanan Ferguson onların her zaman doğruyu görebildiklerine inandığını söyledi.

    Chelsea ile açılan puan farkının kendisine sorulması üzerine Ferguson M.United'ın lig performansını savunarak, normalin dışında olan bir Chelsea var ve bizim için lig için tüm sorun aslında orda bulunuyor dedi.
#15.12.2005 08:05 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler kurt..
#15.12.2005 11:28 0 0 0