Kremalı portakal

Son güncelleme: 19.02.2006 01:26
  • Malzemeler
    6 portakal
    1 paket krema
    1 paket muz jölesi
    2 Elma

    YAPILIŞI
    Eşit boyda ince kabuklu portakalları yıkayın. Her portakalın tepesini kesin.
    Açtığınız portakalların içini dikkatlice çıkarın (Kabuğu delmemeye dikkat ederek)
    Portakalların ağzını şekilli olarak kesin. İçin boşalan portakalları bir dakika kaynar suda tutup çıkarın. Hemen soğuk suya atınBir bıçak yardımıyla portakal kabuklarının beyaz içlerini çıkarın.
    Bir kasenin içine jöleyi dökün
    Bir bardak sıcak suda eritin
    Daha sonra iki bardak soğuk su koyun
    Küçük küçük doğradığınız portakalın içini ve doğranmış elmaları jöleye katın
    Karıştırıp bir kaba dökün. Buzdolabında dondurun. Çıkartıp küçük küpler halinde kesin
    Portakalın içini doldurun. Üzerine krema sıkın
    Üzerini süsleyip soğuk olarak servisyapın
#18.12.2005 17:29 0 0 0
  • saol ablam kolay ve guzel birseye benziyo
#18.12.2005 22:41 0 0 0
  • meyve kokteyli gibi hımmm çok güzel
#19.12.2005 17:14 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#22.12.2005 23:49 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#25.12.2005 17:02 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:26 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
#15.01.2006 09:20 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
#15.01.2006 13:14 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 01:26 0 0 0