Baş Dönmesi

Son güncelleme: 27.01.2010 10:33
  • Selamünaleyküm,


    İnsanların yaratılış gereği vücudunun yüzde 60'ı sıvıdır. Aynı şekilde başımızda
    bulunan organlarımızda böyledir. Dış etkilerden vücudumuz etkilenir.

    Baş dönmesinin pek çok nedenleri vardır. Soğuk algınlığı, ani yatay ve dikey hareketler, sitres, yüksek ışık ve sesli ortamlar, tansiyon vs.

    Bizim dikkat etmemiz gereken en önemli konu şudur.
    Baş dönmemiz sürekli oluyor mu? Oluyorsa yukarıdaki nedenlerden mi?


    Eğer çevre faktöründen oluyorsa bu geçici bir durumdur. Fakat herşey normal olduğu halde baş dönmesi varsa ve bu geçmiyor yada sık sık oluyorsa o zaman bunun geçici olmadığını bilmemiz gerekir.

    İnsanların kan basınçları bazı zamanlar çeşitli nedenlerle değişebilir ve tansiyon bozukluğuna neden olabilir. bu da baş dönmesi yapar. Fakat bir insanın tansiyonu bozulduğunda buna bağlı baş dönmesinde genellikle kişi, biraz oturduğunda yada yatıp uzandığında velhasıl dinlendiğinde baş dönmesi geçici olarakta olsa durur. Ayağa kalksa yine başlar ama oturunca düzelir.

    Bir de şöyle durum vardır. Kişi ne yapsa baş dönmesi geçmez. Örneğin yattığı halde devam eder, bir yanından diğer yanına dönemez. Dinlenmesi fayda vermez. O halde bu tansiyonla ilgili değildir. Mesela beynimizde bulunan "denge sıvısının" iltihap alması gibi.

    Burada anlatmak istediğimiz baş dönmesinin kişide geçici mi yosa kalıcı bir nedenden dolayı mı? Kişi bunun tesbitini mutlaka yapacak ve mutlaka durumuna göre uzman hekime görünecek. Eğer rahatsız edici bir faktör olmadığı halde dahi baş dönmesi oluyor ve devam ediyorsa kişi tedavisini ertelemeyecek, mutlaka bir sorun var demektir.




    Sağlıkla kalın, Allah' a emanet olun.
#27.01.2010 10:33 0 0 0