Malzemesi :
100 gr. yağ
200 gr. ince kıyılmış soğan
4 diş sarımsak
750 gr. yağsız sığır veya dana kıyması
400 gr. konkase domates
4 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
45 ml. domates suyu
1 adet defne yaprağı
taze çekilmiş karabiber
tuz

Hazırlanışı :
Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı, sarmısağı ve kıymayı ilave edip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Konkase domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. Domates sosunu katın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.

Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 761
favori
like
share
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:12
paylasim icin tessekürler
unique Tarih: 20.09.2006 15:45
klasik...ama benim favorim taif icin saol..
clark Tarih: 16.07.2006 19:29
tariflerin için tesekkürler
Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN
:89:
görüntü HARIKA OLACA :78:K
CADIKIZ
sakin75 Tarih: 03.07.2006 11:11
ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 22:49
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 07.03.2006 14:36
paylaşımın için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 03:06
Paylaşımın için sağol
liamsi Tarih: 09.01.2006 01:23
Ellerine,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 08.01.2006 21:58
cadıkız tarifleriniz için teşekkürler