Malzemeler :
200 gr.kelebek makarna
150 gr.iç bezelye
100 gr.mısır (konserve)
100gr.dana jambon
150 gr.yağlı yoğurt
1 adet havuç
3 yemek kaşığı mayanoz
3-4 yemek kaşığı ketçap
5 yemek kaşığı portakal suyu
Kırmızı biber
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.

Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.

Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.

Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 945
favori
like
share
nalus Tarih: 08.09.2008 13:05
Denemedim, ama makarnada portakal suyunu pek bağdaştıramadım :20: :20:
LordSashy Tarih: 07.09.2008 15:24
OO Berbat Bisi
demet Tarih: 03.05.2006 13:39
teşekkürler, eline sağlık
missx Tarih: 01.03.2006 17:51
çok sık yaparım ve çok severim bu salatayı sağol canım
refik Tarih: 01.03.2006 17:41
harika paylaşımlarınız için teşekkürler
unique Tarih: 28.02.2006 23:16
hmmm makarnayi her tür severim :5:
paylasim icin cok saol ellerine saglik
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 00:44
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:41
Emeğine sağlık,paylaşımın için sağol.
masarac Tarih: 27.12.2005 23:08
ellerinize emeklerinize sağlık