Kestaneli Tavuk

Son güncelleme: 31.07.2008 14:53
  • noimage

    Malzemeler:

    25gr tereyağı
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    2 soğan, doğranmış
    1 tatlı kaşığı toz zencefil
    1 tutam tel safran
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 tavuk, parçalara ayrılmış
    tuz ve karabiber
    1 veya 1,5 yemek kaşığı bal
    500gr kestane, pişmiş
    Hazırlanması:

    Tereyağını ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Soğanların renkleri değişmeye başlayınca zencefil, safran ve tarçını ilave edin. Tavuk parçalarını ekleyip tuz ve karabiber serpin ve hafifçe kahverengileşmelerini sağlayın.
    250ml suyu tencereye ekleyin. Tavukları en az bir defa çevirerek pişirin. (Çevirdiğiniz zamanlar dışında tencerenin kapağı kapalı olsun.) 15-20 dakika sonra göğüs etini, 25 dakika sonra da tüm etleri tencereden çıkartın.
    Soğanları pişirmeye devam ederek yoğun kahverengi bir sos elde edin. Sosunuz olunca balı ekleyin (yazar 1 yemek kaşığı kullandığını belirttiği için ben de o kadar kullandım) Tadını dengelemek için yeterince tuz ve karabiber serpin.
    Kestaneleri ekleyip 5-10 dakika pişirin. Tavuk etlerini yeniden ekleyip onlarla da birkaç dakika daha pişirin. Kestaneler yumuşayıp tavuk ballı aromayı çektiği zaman yemeğiniz hazırdır.
    AFİYET OLSUN
#20.12.2005 22:41 0 0 0
  • emeğinize sağlık güzel tarifleriniz için
#22.12.2005 11:12 0 0 0
  • harika gozukuyoo
    saolasin
#22.12.2005 23:44 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:11 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:55 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağol
#11.01.2006 10:26 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler
#19.01.2006 09:04 0 0 0
  • artık tavuğu kimse yemez sen en iyisimi bu tarifi kestaneli dana yap hahaha
#26.01.2006 08:49 0 0 0
  • teşekkürler, ellerine sağlık

    noimage
#21.02.2006 16:50 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:46 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:46 0 0 0
  • paylaşım için thanks
#07.07.2008 18:58 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER....
#14.07.2008 11:52 0 0 0
  • Sağolasın
#31.07.2008 14:53 0 0 0