Balık yağı ve soya, ölüm riskini azaltıyor

Son güncelleme: 18.11.2022 12:20
  • Japonya'da yapılan yeni bir araştırmada balık ve soya bakımından zengin bir beslenme düzeninin sağlığa olan yararlarına ilişkin daha fazla kanıt bulundu. Araştırmanın sonuçlarına göre, en yüksek oranda soya tüketen erkek ve kadınların araştırma boyunca herhangi bir nedenden ötürü yaşamlarını yitirme olasılıkları daha düşüktü. Balık yağında ve somon gibi yağlı balıklarda bulunan Omega-3 yağ asitlerinin de erkeklerde olmasa da kadınlarda daha düşük ölüm riskiyle bağlantılı olduğu bulundu.
    Kolesterolü düşürüyor
    Yaşam süresinin dünyada en uzun olduğu ülke olan Japonyada en temel besinler balık ve soya. Balık yağı pıhtılaşmayı azaltmasının yanısıra, kandaki kolesterol seviyesini de düşürüyor. Beslenmeyle ilgili kayıtların analizinde soya içeren besinlerin tüketimi bakımından ilk %25lik dilimin içinde olan yetişkinlerin ölme olasılığı araştırma boyunca daha az soya tüketen yaşıtlarına oranla daha düşük olduğu ortaya çıktı.
    Japonyadaki Gifu Üniversitesinden Dr. Chisato Nagata ve meslektaşlarına göre, Omega 3 yağ asitleriyle kanser ve kalp krizi gibi hastalıkların arasındaki ilişkinin belirlenmesi için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.
#21.12.2005 11:21 1 0 0
  • paylasimin saolasin kardesim
#21.12.2005 14:05 0 0 0
  • emeğine sağlık soya va balıkğı önemli miktarda tüketmeliyiz.
#21.12.2005 14:28 0 0 0
  • Bilgilerin icin cok tesekkürler caspercim
#21.12.2005 23:45 0 0 0
  • bilgilerin icin cok teskkürler
#01.01.2006 23:36 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#18.11.2022 12:20 0 0 0