Gereçler:
1 yemek kaşığı dolusu ince bulgur
1 y.k.dolusu yarma(göce)
2 y.k.dolusu un
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
bol kimyon ve nane 1 orta boy patates
1 orta boy soğan
acı sevenler için pulbiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Çorba tencerenizi 4'de 3'ü dolacak kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın.bu arada sol bölümde yazan malzemeleri bir kabın içine koyup yarım çay bardağı suyla yoğurun.Unu ve suyu duruma göre ayarlayın.Çünkü hamur elinize yapışmamalı çok da katı olmamalı.Elde ettiğiniz hamurdan küçük bezeler koparın.Kopardığınız bezeleri avcunuzun içinde rulo haline getirin.Yani uzatın.Sonra nohut tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızla avucunuzda bastırıp yassı hale getirin.Dibi unlanmış tabağa yuvarladığınız küçük hamur parçalarını kaynamakta olan suyun içine atın.Hepsi bitene kadar beklemeyin ki yapışmasın.Onlar kaynarken küçük bir tavada küçük doğradığınız soğanı ve patatesi kavurun.içine renk verecek kadar salça koyun. Biraz tuz ekleyin ve yavaşça tencereye ekleyin.15 dak sonra çorbanız hazırdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:26
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 16:04
ellerine sağlıkk
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:15
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
refik Tarih: 11.01.2006 10:42
emeğinize sağlık teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:37
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:27
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 22.12.2005 12:07
çok teşkkürler ellerine sağlık kardeşim. İyi bir arşiv hazırlıyorum main-board seyesinde. yemek, sağlık diger konulları kopyalayıp kendime bir dosya oluşturdum.
DeNiZKiZi Tarih: 22.12.2005 07:56
Zannedersem bu sulu köftenin kiyma katilmamisi bulgurla yapilani oyle algiladim tariften denemek lazim tesekkurler CADIKIZ ellerine saglik