Anne olacak kadınlara 30 yaş ve üstü uyarısı

Son güncelleme: 01.02.2010 08:19
  • Kadınların 30 yaşında yumurtalarının yüzde doksanını kaybettikleri için geç yaşlarda gebe kalmalarının zorlaştığı belirlendi.

    St Andrews ve Edinburg Üniversitesi'nin bir ekibi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, kadınlar 30 yaşına kadar yumurtalık rezervlerinin yüzde doksanını tüketmiş olduğu için doğurganlık oranları önemli ölçüde azalıyor.

    İngiliz Daily Telegraph gazetesince yansıtılan yeni bulgular, ayrıca vücut yumurtalıktan en iyi yumurtaları seçtiği için yumurta kalitesinin yaşlandıkça düştüğünü, ve sağlıksız bebek doğumuna yol açma ihtimalinin arttığını da ortaya koydu.

    Ortama bir kadının 300 bin potansiyel yumurta hücresiyle doğduğu ancak bu havuzun daha önce tahmin edilenden çok daha hızlı azaldığı belirlendi. Böylece, bir kadın 30 yaşına gelince ortalama olarak yumurta hücrelerinin sadece yüzde 12'si kaldığına, bu oranın da 40 yaşında yüzde üçe kadar indiğine dikkat çekiliyor.

    Araştırmacılar birçok kadının yumurta ürettikleri için doğurganlıklarının aynı düzeyde kaldığını sanarak yanıldıklarının altını çiziyor. Yeni araştırma, yumurta oranının hızla düştüğünü gösteriyor.
#01.02.2010 08:19 0 0 0