Ben TACE' yim

Son güncelleme: 02.02.2010 08:24
  • Selamünaleyküm,


    Bizlerin rızıkları insanoğlu yaratılmadan önce Yüce Rabbimiz tarafından tayin edilmiştir. Bizler zenginliği çoğu zaman maneviyata değişiriz. Özellikle bizler için önemi çok büyük olan SU, HAVA, TOPRAK ve YAĞIŞLARIN değerini ne yazıkki tam olarak bilemeyiz. Bunların değerini ancak onları kaybedince anlıyoruz.

    Aşağıdaki menkıbe buna bir ibret teşkil eder.

    Arabistan Yarımadasının güneyinde Yemen topraklarında hiç bozulmamış ve açılmamış bir mezar bulunur. Bu mezar HİMYERİ hükümdarlarından ZU ŞEFER'in kızı TACE'ye aittir.

    Mezar açıldığında müthiş mücevheratların arasında yatan bedeni bulunmuştur, aynı zamanda yanında yazılı bir tablet vardır ve acı bir hikayeyi anlatmaktadır.

    "Ben Zu Şefer'in kızı Tace'yim. Memleketimizde müthiş bir kıtlık oldu. Yiyecek birşey bulamadık. Bir elçiye 1 kantar gümüş verip Mısır'da bulunan YUSUF (a.s.)
    Peygambere gönderedim. Aradan çok zaman geçti, bir haber alamadık.

    Başka bir yöne buğday bulması için başka elçilere 1 kantar inci verip gönderdim. Onlar da bulamadılar. Sonradan 1 kantar altın verip başka yöne elçi gönderdim. Onlarda bulamadılar. Çaresiz kaldım, aç kaldım.

    Sonunda incilerimden bir miktarını değirmende öğüttürüp un gibi yaptım. Sonra bu un haline gelen incileri hamur gibi yoğurup yedim. Fakat bir çare bulamadım.

    Ben Zu Şefer'in kızı Tace!
    Bu dünyada benim kadar zengin olupta, mücevheratların içinde açlıktan ölen bir kadın daha var mı?"



    Allah'ın verdiği nimetlerin değerini bir kez daha hatırlayalım. Kazancımızı alkol, sigara, kumar ve israf yolunda KULLANMAYALIM.



    Sevgili dostlarım Allah'a emanet olun.




    ATEŞ 2522
#02.02.2010 08:24 0 0 0