Elmanın organik asitler, fosfor ve sodanın yanı sıra A, B1, B2, C ve E vitaminleri bulunuyor. Uşak Özel Sistem Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Özer Oktay, kabuğuyla yenildiğinde vücuttaki ürikasit oranını azalttığını, elmanın içerdiği organik asitler, soda ve fosfor yardımıyla beyin, karaciğer ve mideyi olumlu etkilediğini söyledi. Elma hoşafının kabızlığı giderebildiğini anlatan Dr. Oktay, Taze elma suyuyla yıkanan kırışık ve pörsük deriler canlılık ve tazelik kazanıyor. Ayrıca deri döküntüleri, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, damar sertliği, egzama ve romatizmal hastalıklara karşı da başarıyla kullanılabilen elmanın suyu soğuk algınlığı, öksürük, ses kısıklığı, yüksek ateş ve iltihaplı hastalıklara çok iyi geliyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 718
favori
like
share
MyNiceWorld Tarih: 26.12.2005 01:06
EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM :cubuk:
casper Tarih: 24.12.2005 21:53
paylaşımın için teşekkürler bolbol tüketmek gerekir