MALZEMELER
3/4 su bardağı toz şeker
100 gr soyulmuş badem
1 çay kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı pudra şekeri
400 gr kaymaklı dondurma
200 gr çilek
zeytinyağ

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm. çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın.
Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın. Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın. Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm. çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin.
Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin. Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın. Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz.
Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun.
Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 612
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 02:02
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:30
Tarifleriniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:25
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:12
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 08.01.2006 22:03
teşekkürler elinize sağlık dell_307
casper Tarih: 28.12.2005 20:14
ımmmhh harikaaa olsada yesek
asronat Tarih: 27.12.2005 00:55
tarif için teşekkürler, eline saglık
masarac Tarih: 25.12.2005 16:36
leziz bir şeye benziyor.Aslında boardda ısramı gezsek :85:
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 19:56
ELLERİNE SAĞLIK AFİYET OLSUN TEŞEKKÜRLER