MALZEMELER
200 gr ceviz
2 1/2 su bardağı toz şeker
½ kg burma kadayıf
4 adet yumurta
2 ½ su bardağı su
½ adet limon
1 su bardağı süt
1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için)
200 gr kaymak

HAZIRLANIŞI
Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapra süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin. Ilınması için kenara alın. Kızarttığınız kadayıf dolmalarınızı sıcakken ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve ceviz ile süsleyin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 516
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:14
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
casper Tarih: 02.02.2006 13:58
ayy harikaaa eline sağlık :5:
DİDEM Tarih: 02.02.2006 10:59
hımmmm çok güzele benziyor abla yapta yiyelim.
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 09:13
Daha iki gun oncede televizyonda bir programda gormustum tarifini hemen yazmistim mutlaka deniyecegim . Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
refik Tarih: 10.01.2006 23:41
teşekkürler tarifleriniz için
liamsi Tarih: 10.01.2006 23:29
Paylaşımın için teşekkürler.
masarac Tarih: 25.12.2005 15:38
emeklerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:51
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: