MALZEMELER
125 gr. margarin
1 adet yumurta sarısı
1 çay fincanı esmer şeker
Yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
15-16 adet hurma
1 su bardağı un
125 gr. krem peynir
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Hamur için eritip soğuttuğunuz margarin ile şekeri krema haline getirin. Yumurtayı ekleyip çırpın. Cevizi ve unu karıştırıp, elinizle yoğurun. Top haline getirip, streç filmle sarın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir kata üzerine çıkana kadar su koyup, bir taşım kaynatın. Hurmaları blendırdan geçirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsinizi alüminyum folyo ile döşeyin. Hamurun yarısını bu kaba alın. Üzerine hazırladığınız peynirli hurmalı karışımı aktarın. Diğer hamur parçasını da üzerine yayın. Sonra ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 400
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:29
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:17
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 10:34
emeğinize sağlık teşekkürler
casper Tarih: 29.12.2005 01:15
ellerine sağlık çok teşekkürler
ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:24
[span=silver]çok teşekkürler :5:[/span]
masarac Tarih: 28.12.2005 03:22
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:35
tarif için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:47
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: