MALZEMELER
250 gr patates
2 su bardağı un
3 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı irmik
1 paket maya
1 su bardağı toışeker
1 çaykaşığı toz tarçın
2 yumurta
Hint cevizi (müskat)

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayın, haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun.
Elediğiniz unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz tereyağı (veya margarini), irmiği, tozşekeri, mayayı,tarçını ve hint cevizini ilave edin.
Çırpılmış yumurta sarılarını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin.
Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde kesip ılınmaya bırakın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:17
T :89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 10:03
güzel tariflerin için ellerine sağlık teşekkürler
casper Tarih: 29.12.2005 01:21
ellerine sağlık çok teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 03:25
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:30
tarif için teşekkürler ellerine saglık.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 20:53
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: