MALZEMELER
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
2 adet portakal
1 çay fincanı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları katılaşana kadar çırpın. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip iyice karıştırın
Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

NOT: Hamurun kalıba yapışmaması içn, kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 613
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:37
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
missx Tarih: 05.03.2006 01:01
ben portakalın sadece kabuklarını rendeleyip koyuyordum kekin içine birde bunu deneyim bari..sağol canım tarif için
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:57
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Serendipity Tarih: 03.03.2006 11:33
eline sağlık arkadaşım
refik Tarih: 09.01.2006 17:34
güzel tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
casper Tarih: 29.12.2005 00:51
ellerine sağlık çok teşekkürler
ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:32
ellerine sağlık dostum
masarac Tarih: 28.12.2005 03:18
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:41
tarif için teşekkürler ellerine saglık.