MALZEMELER
250 gr yarma
10 su bardağı kemik suyu
1 adet soğan
500 gr yoğurt
½ adet limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
2 kahve fincanı un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı nane
½ çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin. Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 472
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 16:51
tarifin için teşekkürler,eline sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 03.03.2006 01:29
:78: bunu kesin denemek lazim okurken agzim sulandi yaww :46: ellerine saglik arkadasim
DİDEM Tarih: 01.03.2006 19:48
paylaşımların için teşekkürler
refik Tarih: 01.03.2006 17:23
paylaşımlarınız için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:13
Ellerine sağlık,teşekkürler.
masarac Tarih: 26.12.2005 00:51
Paylaşım için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 20:38
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: