MALZEMELER
2 adet patlıcan
1/2 çay bardağı un
1 paket krem şanti
1/2 demet maydanoz
3 su bardağı süt
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Et suyu ve sütü birlikte tencereye alıp yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Unu biraz ılık suyla karıştırın ve tencereye koyun. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirin ve suyunu bir tencereye alın. Patlıcanları bir tavada çatalla ezin. Krem şanti, margarin, tuz ve karabiber ekleyip patlıcanlara yedirerek karıştırın. Orta ateşte alıp biraz kavurduktan sonra patlıcanları çorbaya ilave edip karıştırın. Çorbayı orta ateşe alın, kaynamaya başlayınca kıyılmış maydanozu serpin. Bir taşım kaynatıp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 327
favori
like
share
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:48
TaRif icin Tesekkürler....
demet Tarih: 23.05.2006 18:22
ellerine sağlık, teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:53
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:04
Ellerine sağlık,teşekkürler.
refik Tarih: 07.01.2006 18:09
teşekkürler ellerinize sağlık
masarac Tarih: 26.12.2005 00:51
Paylaşım için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 20:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: