MALZEMELER
Amerikan pirinci 150 gr
Tuz
Kereviz 200 gr
Taze Soğan 100 gr
Kıyılmış sarmısak dişi 1
Tereyağı 30 gr
Kimyon 1 çorba kaşığı
Kurutulmuş oregano 1 çorba kaşığı
Yumuşak yeşil chili biber 2-3 adet
Rendelenmiş domates 300 gr
Tavuk veya et suyu 1,8 lt
Mısır unu 50 gr
Karabiber
Kişniş yaprakları


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 2 gr
Yağ 4 gr
Karbonhidrat 13 gr
= 440 Kj
110 kcal

HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda pişirin. Kerevizi dilimleyin ve soğanları halka halka doğrayın; tereyağı içinde kıyılmış sarmısakla tatlandırın. Kimyon, oregano ve doğranmış chiliyi ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Rendelenmiş domatesi ve et suyunu ilave ederek kaynatın. 10 dakika orta ısıda pişirin. Çorbayı biraz koyulaştırmak için mısır unu ilave edin, tuz ve biber katın. Pirinci ilave edin ve kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

ÖNERİ : Tavuk veya et suyunu sebze suyuyla ya da maya ekstresiyle değiştirirseniz çorba vejeteryanlara da sunulabilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 606
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 16:31
tarifin için teşekkürler,eline sağlık
demet Tarih: 23.05.2006 16:31
tarifin için teşekkürler,eline sağlık
demet Tarih: 23.05.2006 16:28
tarifin için teşekkürler,eline sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 15.03.2006 23:20
Ellerine saglik SU-PERISI
DİDEM Tarih: 04.03.2006 14:30
güzele benziyor, teşekkürler.
refik Tarih: 01.03.2006 17:17
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:44
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:12
Ellerine sağlık,teşekkürler.
masarac Tarih: 26.12.2005 00:50
ellerine emeklerine sağlık dell