Ton Balıklı Mısırlı Börek Nasıl Yapılır - Ton Balıklı Mısırlı Börek Tarifi
Malzemeler

4 yufka (yapacağınız tepsinin büyüklüğüne göre yufka sayısı arttırılabilir.)
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 avuç ufalanmış peyaz peynir
4 yemek kaşığı konserve mısır
1 büyük kutu ton balığı
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber, sarımsak tozu (yoksa 1 diş sarımsak)
susam

Hazırlanışı:

1- Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz. biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz. Dediğim gibi ben küçük tepsi kullandım. Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz. ıslatıyoruz. Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz.
2- Diğer tarafta mısır, ton balığı, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz. Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp çıkarıp malzemenin üstünü örtüyoruz. En üste parçalanmamış yufkayı koyup en üste yine sıvı malzemeyi sürüp susam döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüyoruz. Üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 416
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 22:29
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:49
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
refik Tarih: 09.01.2006 15:19
tarif için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 29.12.2005 01:05
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

:5:
casper Tarih: 28.12.2005 23:58
ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 28.12.2005 07:30
paylaşımın için teşeşkürler güzel kardeşim
masarac Tarih: 27.12.2005 23:59
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık