Ton Balıklı Mısırlı Börek

Son güncelleme: 01.03.2006 21:29
  • Ton Balıklı Mısırlı Börek Nasıl Yapılır - Ton Balıklı Mısırlı Börek Tarifi
    Malzemeler

    4 yufka (yapacağınız tepsinin büyüklüğüne göre yufka sayısı arttırılabilir.)
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çay bardağı süt
    1 avuç ufalanmış peyaz peynir
    4 yemek kaşığı konserve mısır
    1 büyük kutu ton balığı
    1/2 demet maydanoz
    tuz, karabiber, sarımsak tozu (yoksa 1 diş sarımsak)
    susam

    Hazırlanışı:

    1- Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz. biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz. Dediğim gibi ben küçük tepsi kullandım. Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz. ıslatıyoruz. Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz.
    2- Diğer tarafta mısır, ton balığı, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz. Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp çıkarıp malzemenin üstünü örtüyoruz. En üste parçalanmamış yufkayı koyup en üste yine sıvı malzemeyi sürüp susam döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüyoruz. Üstü kızarana dek pişiriyoruz.
#24.12.2005 20:20 0 0 0
  • Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#27.12.2005 22:59 0 0 0
  • paylaşımın için teşeşkürler güzel kardeşim
#28.12.2005 06:30 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.12.2005 22:58 0 0 0
  • Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

#29.12.2005 00:05 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine sağlık
#09.01.2006 14:19 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 22:49 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 21:29 0 0 0