Bulgurlu - cevizli börek

Son güncelleme: 28.02.2006 19:35
  • MALZEMELER
    3 yufka
    250 gr kıyma
    1 çay bardağı ince bulgur
    2 orta boy soğan
    3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
    Galeta unu
    Tuz
    Karabiber
    Yufkaları ıslatmak için:
    5-6 kaşık eritilmiş margarin
    5-6 kaşık yoğurt

    HAZIRLANIŞI
    Soğanı ince ince doğrayın. kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
#24.12.2005 20:21 0 0 0
  • Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

#27.12.2005 22:56 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:24 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:37 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:35 0 0 0