MALZEMELER
25 adet için
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
harcı için:
1 adet havuç
5 adet dilimlenmiş mantar
1 yemek kaşığı kıyılmış pırasa
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)


HAZIRLANIŞI
Havucu ayıklayın, rendeleyin. Yağı tavada kızdırdıktan sonra pırasaları 3 dakika kavurun. Mantar, havuç, ıspanak ve baharatları ekleyip 4 dakika karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu da ilave edip karıştırın. Hamuru yaklaşım 2 mm kalınlığında açın. Hazırlanan içi aralıklı olarak hamurun yrısının üzerine koyun. diğer yarısını üzerlerine örtün ve çember kalıpla yuvarlaklar kesin. Yumurta sarılarını üzerlerine sürün. Buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartın ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 421
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 13:27
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:11
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
PALADAYI Tarih: 11.01.2006 11:37
Ellerine sağlık kardeşim sağol
refik Tarih: 07.01.2006 19:51
deyişik bir lokma tarifi ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 29.12.2005 01:10
çok güzel tarifler teşekkürler :72:
MyNiceWorld Tarih: 28.12.2005 07:25
çok güzel tarifler teşekkürler
masarac Tarih: 27.12.2005 23:42
Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.