MALZEMELER
1-1/4 su bardağı un
1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı soya yağı
2 yumurta akı
3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)

HAZIRLANIŞI
Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin.
(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir.)

125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 630
favori
like
share
clark Tarih: 16.07.2006 20:41
tesekkürler ,eline emegine saglik
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 00:41
Ellerine Saglik
Serendipity Tarih: 09.03.2006 12:12
eline sağlık

muzlu ekmek

tadı da güzeldir eminim
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 22:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:53
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
PALADAYI Tarih: 11.01.2006 11:27
Ellerine sağlık kardeşim sağol
refik Tarih: 09.01.2006 15:33
tarif için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 29.12.2005 01:08
Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.
:78: :5:
MyNiceWorld Tarih: 28.12.2005 07:26
teşekkürler eline sağlık