MALZEMELER
1 su bardağı un
300 gr konserve ton balığı
4 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
300 gram olgun domates
200 gr mayonez
2 adet arpacık soğanı
20 gram kapari çiçeği
1 çaykaşığı kekik
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Yumuşamış tereyağı veya margarinle unu hızlı hızlı karıştırın. Buna bir tutam tuz ve biraz soğuk su ilave edip ekmek hamuru elde edin. Bunu otuz dakika kadar buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra oklava vasıtasıyla açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıba yerleştirin. Dibini çatalla deldikten sonra fırın kağıdıyla üstünü kaplayın ve fırında kızarırken kabarmaması için üzerine kuru fasulye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kuru fasulyeleri ve kağıdı alıp soğumaya bırakın.
Bu arada konserve suyunu süzdüğünüz ton balığını mayonezle birlikte mikserden geçirin. Oluşan kremayı hamurun yüzeyine sürün. Domatesleri yıkayıp dilimleyin, soğanları ayıklayıp halka şeklinde ince ince kesin. Tartı, domates, soğan ve kapariyle süsleyin üzerine kekik gezdirip ve bir tutam tuz attıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çıkarıp servis yapın.
AFIYET OLSUN!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 561
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 22:34
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:48
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:41
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
PALADAYI Tarih: 11.01.2006 11:36
Ellerine sağlık kardeşim sağol
refik Tarih: 09.01.2006 15:22
tarif için teşekkürler
DİDEM Tarih: 29.12.2005 00:58
hiç yememiştim deneyim.teşekkürler. :70: :70:
casper Tarih: 29.12.2005 00:06
ilginç bir tart sağolasın
MyNiceWorld Tarih: 28.12.2005 07:28
teşekkürler emekelerin için
masarac Tarih: 27.12.2005 23:38
Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.