MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
50 gr badem
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır. Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp şeklinde doğranır. Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür. Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur. Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır. Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür. Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır. Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 586
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:09
teşekkürler
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:07
eline sağlık
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:49
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:44
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:46

teşekkürler, ellerine sağlık
unique Tarih: 28.01.2006 01:56
benim gibi yeni yeni yemek yapmasini ögrenenlerler icin süper tarif..
paylasimin icin cok sagol :23:
PALADAYI Tarih: 11.01.2006 11:16
Ellerine sağlık kardeşim sağol
refik Tarih: 08.01.2006 22:30
elinize sağlık güzel paylaşımların için
casper Tarih: 29.12.2005 17:22
paylaşımın için teşekkürler