Grip virüsü havasız ortamları seviyor

Son güncelleme: 04.11.2022 16:09
  • noimage

    Kapalı ortamlarda uzun saatler çalışanlar, sigara tiryakileri ve okul çağındaki çocuklar en baştaki risk gruplarında yer alıyorlar.

    Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta bazı şehirler için grip uyarısında bulundu. Grip hastalığı influenza denilen virüsle, üstelik kolayca kişiden kişiye geçiyor. Yakın temas şart değil. Havalandırmanın azalması ve nem, bulaşımı kolaylaştırıyor.

    Gripten korunmak için neler yapılmalı?

    Her türlü tehdide karşı bağışıklık sistemini korumak, düzenli havalandırma, el ve yüz temizliği ile uyku düzenine dikkat edilmesi gerekiyor. Düzensiz beslenenler, stresli ve yoğun tempoda çalışanlar, uygun besin destekleriyle bağışıklık sistemlerini güçlendirebilirler. Özellikle sigara kullananlar için grip virüsü daha yüksek oranda tehlike oluşturur.

    Stres ve sigaranın etkisi nedir?

    Yapılan araştırmalar stresin bağışıklık sistemi için önemli bir tehdit olduğunu gösteriyor. Yoğun tempolu dönemlerde dengesiz beslenme ve uyku bozukluğu görülüyor. Bu etkenler bağışıklık sistemini doğrudan zayıflatıyor. Vücut öncelikle mevsim hastalıkları olarak tanımladığımız grip ve soğuk algınlığına karşı direncini kaybediyor. Sigara ve alkol tüketimi vücudun savunmasını zorlaştırıyor. Bununla birlikte bağışıklık sisteminden kaynaklanan hastalıklar daha sık görülüyor. Özellikle hasta veya halsiz hissedilen dönemlerde sigara tüketiminin azaltılması gerekiyor.

    Çocuklar neden daha kolay hastalanıyor?

    Vücudun gelişimi ve dengesini etkileyen sistemler, çocuklarda yetişkinlere oranla daha savunmasız. Bu sebeple hastalıklara daha kolay yakalanırlar. Hatta bu geçirilen hastalıklar çocuğun ileriki yaştaki sağlık konforunu da etkiler. Korunmada beslenme ve hijyen çok önemli. Çocukları hijyen konusunda velilerin mutlaka bilinçlendirmeleri gerek. Beslenme düzenlerine dikkat etmeliler. Sınıflarda havalandırmanın en azından tenefüs saatlerinde sağlanması çok önemli.

    Havalandırma sadece çocuklar için mi önemli?

    Sadece çocukların bulunduğu değil, çalışılan ortamın da günde en az üç kez havalandırılması gerekiyor. Yine kış aylarında el ve yüz temizliğine de daha fazla dikkat edilmeli.

    Vücut direnci, bağışıklık sistemi neden önemli bir faktör?

    Vücudu her türlü enfeksiyona karşı bağışıklık sistemi savunur. Bulaşıcı virüslere, bakterilere, mantar ve parazitlere karşı savunma sağlar. Enfeksiyonlara karşı hücreleri koruyan ve organların çalışmasını destekleyen olağanüstü bir kompleks. Hücrelerin kendini yenilemesinde etkili olan bu sistem, vücudumuzda tüm etkenlere karşı koruma görevini görüyor.
#25.12.2005 13:54 1 0 0
  • teşekkürler


#25.12.2005 14:27 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim ellerine sağlık sitres ve sigaradan uzakta durmak iyi olur.
#25.12.2005 14:43 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM :cubuk:
#25.12.2005 23:44 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 16:09 0 0 0