Volkan Kurabiye

Son güncelleme: 05.03.2006 00:28
  • noimageMalzemeler:

    1 yumurta
    250 g margarin
    2 yemek kaşığı öğütülmüş tuzsuz badem
    yarım çay kaşığı tuz
    yarım su bardağı toz şeker
    2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    3-3,5 su bardağı un
    1 paket Hamur Kabartma Tozu
    1 limon kabuğu rendesi
    vişne reçeli

    Hazırlanması:

    Yumurta ve margarini mikserle 5 dakika çırpın. Üzerine badem, tuz, şeker ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın. Un, hamur kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğurun.
    Hamuru ikiye bölün. Her ikisini de yağlı kağıdın arasında 2 mm kalınlığında açın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tırtıklı yuvarlak kalıpla hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer çay kaşığı reçel koyun.
    Kalan hamurların üzerlerine bıçakla çarpı atın ve üzerlerine kapatın.
    Daha küçük bir kalıpla yapışacak şekilde üzerlerine bastırın. 180 ºC'deki fırında 15-20 dakika pişirin.
#25.12.2005 16:54 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:39 0 0 0
  • bu pasta tam benlik. ellerine saglık.
#25.12.2005 19:45 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:28 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#29.12.2005 00:01 0 0 0
  • ellerine emegine sağlık.
#09.01.2006 13:58 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:10 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:28 0 0 0