Malzemeler:

1 yumurta
250 g margarin
2 yemek kaşığı öğütülmüş tuzsuz badem
yarım çay kaşığı tuz
yarım su bardağı toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3-3,5 su bardağı un
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 limon kabuğu rendesi
vişne reçeli

Hazırlanması:

Yumurta ve margarini mikserle 5 dakika çırpın. Üzerine badem, tuz, şeker ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın. Un, hamur kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğurun.
Hamuru ikiye bölün. Her ikisini de yağlı kağıdın arasında 2 mm kalınlığında açın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tırtıklı yuvarlak kalıpla hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer çay kaşığı reçel koyun.
Kalan hamurların üzerlerine bıçakla çarpı atın ve üzerlerine kapatın.
Daha küçük bir kalıpla yapışacak şekilde üzerlerine bastırın. 180 ºC'deki fırında 15-20 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 546
favori
like
share
liamsi Tarih: 05.03.2006 01:28
Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:10
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 09.01.2006 14:58
ellerine emegine sağlık.
casper Tarih: 29.12.2005 01:01
ellerine sağlık çok teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 03:28
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 25.12.2005 20:45
bu pasta tam benlik. ellerine saglık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:39
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: