Malzemeler:

4 yufka
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 kase su
iç malzemesi:
250gr beyaz peynir, ezilmiş
1 demet maydanoz, doğranmış
üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu
Hazırlanması:

Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın.
Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın geniş tarafına peynirli içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine yerleştirin.
Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 433
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 07:17
Bunu bana bir ara annem yapmıştı çok güzel bu saol
BoardBeLasi Tarih: 30.09.2007 12:02
[COLOR="YellowGreen"]ellerine saglik SU PERISI
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 15:49
hıımmmm çok lezzetli görünüyor, teşekkürler.
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:12
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 22:38
Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.

MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:31
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN