malzemeler:
Hamur için

1.5 kg. un (mini fırın için, ancak yüksek kenarlı bir tepsi kullanmak gerekiyor)
Evde varsa yoğurt suyu veya süt, bir miktar sıvı yağ ve ılık su
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı toz şeker
İçi için

yaklaşık bir su bardağı tahin ve haşhaş karışımı (çok sıvı olmayacak) ve dövülmüş ceviz.

Hazırlanması:

Önce yarım su bardağı ılık su içinde maya ve şeker karıştılır kabarması beklenir. Unun ortası havuz gibi açılıp süt veya yoğurt suyu, (ikisi de olabilir) ılık su ve mayalı su konarak yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. (kolaylık açısından fırından alınabilecek ekmek hamuru da olabilir)
yoğrulan hamur 2 saat üzeri ıslak bir bez ile örtülü olarak kabarması beklenir. Hamur hafif yağlanmış bir yüzeyde bir parmak kalınlığında açılır. içine tahin, haşhaş ve dövülmüş ceviz karışımı döşenir ve rulo yapılarak kesilir elde de şekil verilir. (ben hamurdan 8 beze koparıp açtım, hepsini birlikte masada açmaktansa böylesi daha kolay geldi. )
Kullanılacak tepsinin içine koyacağımız sıvı yağ miktarı biraz fazla olmalı ölçü vermek gerekirse 1 parmak kadar yağ dökülür. (ben fırçayla çok az yağladım.)
nokullar sıkı olarak aralarında boşluk olmayacak şekilde tepsiye yerleştirilir .(kabarırken yukarı doğru kabarıyorlar.)
arzuya göre üstüne yumurta ve susam konarak 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:49
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:36
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:25
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:13
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:32
Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.

MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:18
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: