malzemeler:

1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
un

hazırlanması:

Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar)
Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir.
Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor.

Kreması:

1 kg süt
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
250 gr margarin

hazırlanması:

Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir.
En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır.
Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1458
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:47
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:07
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 09.01.2006 17:23
paylaşım için teşekkürler elinize sağlık
casper Tarih: 29.12.2005 00:56
ellerine sağlık çok teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 03:30
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 25.12.2005 20:38
amonyaklı pastayı hiç duymamıştım. Nefis görünüyorlar.ellerin dert görmesin ablacıgım. :70: :70: :70: