Malzemeler:

4 yufka
pırasalı harç:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1kg pırasa
4 havuç
150gr peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
yoğurtlu harç:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
üzerine:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu/susam

Hazırlanması:

pırasaları ve havuçları yıkayın. hepsini ince daireler şeklinde doğrayın.
zeytinyağını ısıtın. öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun. pırasaları atın. 3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın. altını kapatıp soğumalarını sağlayın.
soğuyunca karabiber ve ezilmiş peynir ekleyin.(tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor)
yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın. yufkaların herbirini altıya bölün. üzerlerine yoğurtlu harçtan sürüp üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun. (pırasalar pişerken küçülüyor, bu yüzden bolca koyun.)
genişçe sigara böreği gibi sarın. üzerlerine yumurta sarısı sürün. çörek otu veya susam serpip (birşey serpmeden de olur) 200C fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 22:28
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:50
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
refik Tarih: 09.01.2006 15:20
ellerine sağlık teşekkürler
DİDEM Tarih: 29.12.2005 01:04
ıyyy pırasayı hiç sevmem . ellerine saglık ,tadına seven birisi baksın.
:86: :64: :74:
casper Tarih: 29.12.2005 00:01
harika görünüyor ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 28.12.2005 07:30
emekelrine sağlık
masarac Tarih: 27.12.2005 23:34
Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.