Pırasalı ve havuçlu börek

Son güncelleme: 01.03.2006 21:28
  • noimage

    Malzemeler:

    4 yufka
    pırasalı harç:
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1kg pırasa
    4 havuç
    150gr peynir
    1 tatlı kaşığı karabiber
    yoğurtlu harç:
    1 su bardağı yoğurt
    1 yumurta
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    üzerine:
    1 yumurtanın sarısı
    çörek otu/susam

    Hazırlanması:

    pırasaları ve havuçları yıkayın. hepsini ince daireler şeklinde doğrayın.
    zeytinyağını ısıtın. öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun. pırasaları atın. 3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın. altını kapatıp soğumalarını sağlayın.
    soğuyunca karabiber ve ezilmiş peynir ekleyin.(tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor)
    yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın. yufkaların herbirini altıya bölün. üzerlerine yoğurtlu harçtan sürüp üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun. (pırasalar pişerken küçülüyor, bu yüzden bolca koyun.)
    genişçe sigara böreği gibi sarın. üzerlerine yumurta sarısı sürün. çörek otu veya susam serpip (birşey serpmeden de olur) 200C fırında pişirin.
#25.12.2005 18:18 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.

#27.12.2005 22:34 0 0 0
  • emekelrine sağlık
#28.12.2005 06:30 0 0 0
  • harika görünüyor ellerine sağlık
#28.12.2005 23:01 0 0 0
  • ıyyy pırasayı hiç sevmem . ellerine saglık ,tadına seven birisi baksın.
#29.12.2005 00:04 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler
#09.01.2006 14:20 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 22:50 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 21:28 0 0 0