Pay hamuru:

2,5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket soğuk margarin (250gr), küçük küpler halinde kesilmiş
1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su*
* bir su bardağına 4-5 buz kalıbı koyun. üzerlerine çok az su ilave ederek buzların tamamen erimesini sağlayın.

Hazırlanması:

unu, tuzu ve şekeri mutfak robotunda karıştırın. margarin küplerini ekleyip 10 saniye karıştırın.
robot çalışır vaziyette iken suyu kapağın üst borusundan çok yavaş ilave edin. yaklaşık 30 saniye karıştırın. karışan hamuru tezgaha alıp disk şekli verin. streçleyip buzdolabında bir saat bekleyin.
bir saat sonra hamuru merdane ile açın. büyüklü küçüklü daireler kesin. büyük daireleri kalıplara yerleştirin. dilediğiniz iç ile doldurun.
hamurların kenarlarına yumurta beyazı sürün. küçük daireleri istediğiniz şekillerde süsleyip payların üzerlerine kapatın. 200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin. eğer içleri hala tam pişmemişse üzerlerine alüminyum folyo kapatıp bir süre daha pişirin.
notlar: 1. eğer hamur suyu eklediğinizde hala kırıntı halinde ise su az gelmiş demektir. bu durumda hamuru karıştırarak bir yemek kaşık kaşığı ile azar azar su ekleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 467
favori
like
share
Serendipity Tarih: 20.07.2006 11:21
tarif için teşekkürler ellerine saglık
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 23:23
Paylasim icin tessekurler [/CENTER
sakin75 Tarih: 04.07.2006 12:24
teşekkürler
liamsi Tarih: 05.03.2006 01:32
Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:07
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 09.01.2006 17:37
güzel tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
casper Tarih: 29.12.2005 00:50
ellerine sağlık çok teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 03:32
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 25.12.2005 20:34
ablacıgım resimlerini koymasaydın bari nefisler şimdi pastaneden pasta almaya gidecegim. ellerine saglık ablacıgım.