Minik paylar

Son güncelleme: 20.07.2006 10:21
  • noimagePay hamuru:

    2,5-3 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 paket soğuk margarin (250gr), küçük küpler halinde kesilmiş
    1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su*
    * bir su bardağına 4-5 buz kalıbı koyun. üzerlerine çok az su ilave ederek buzların tamamen erimesini sağlayın.

    Hazırlanması:

    unu, tuzu ve şekeri mutfak robotunda karıştırın. margarin küplerini ekleyip 10 saniye karıştırın.
    robot çalışır vaziyette iken suyu kapağın üst borusundan çok yavaş ilave edin. yaklaşık 30 saniye karıştırın. karışan hamuru tezgaha alıp disk şekli verin. streçleyip buzdolabında bir saat bekleyin.
    bir saat sonra hamuru merdane ile açın. büyüklü küçüklü daireler kesin. büyük daireleri kalıplara yerleştirin. dilediğiniz iç ile doldurun.
    hamurların kenarlarına yumurta beyazı sürün. küçük daireleri istediğiniz şekillerde süsleyip payların üzerlerine kapatın. 200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin. eğer içleri hala tam pişmemişse üzerlerine alüminyum folyo kapatıp bir süre daha pişirin.
    notlar: 1. eğer hamur suyu eklediğinizde hala kırıntı halinde ise su az gelmiş demektir. bu durumda hamuru karıştırarak bir yemek kaşık kaşığı ile azar azar su ekleyin.
#25.12.2005 18:50 0 0 0
  • ablacıgım resimlerini koymasaydın bari nefisler şimdi pastaneden pasta almaya gidecegim. ellerine saglık ablacıgım.
#25.12.2005 19:34 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:32 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#28.12.2005 23:50 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
#09.01.2006 16:37 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:07 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:32 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 11:24 0 0 0
  • Paylasim icin tessekurler [/CENTER
#05.07.2006 22:23 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık
#20.07.2006 10:21 0 0 0